LADEN

Typ om te zoeken

De waarde van de dollar (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De waarde van de dollar (Tom Lassing)

We zien de dollar nu dagelijks meer waard worden. Geniet er nog maar even van, het feest is namelijk bijna voorbij. Als het aan Trump ligt, dan is het na 20 januari snel over met die waardestijging van de dollar.
Trump wil namelijk de overheidsschulden fors laten oplopen en met grote overheidsschulden ben je altijd blij met een munt die snel minder waard wordt. Immers worden je schulden dan ook minder waard.
Een dollar die minder waard wordt, is ook gunstiger voor de Amerikaanse economie. Immers kunnen die dan goedkoper aan het buitenland leveren. Door de dollardaling kan je in de rest van de wereld je producten goedkoop wegzetten, terwijl import alleen maar duurder wordt.
Het beleid van Trump zal dan ook zijn dat hij snel heel veel geld wil gaan uitgeven aan infrastructuur, waarbij hij doelbewust de schulden fors laat oplopen om zo de waardering voor de dollar te laten dalen.
Een inflatie van tussen de 4 en 6% zal hij niet erg vinden. Dan worden namelijk ook de zware toekomstige verplichtingen die de overheid is aangegaan betaalbaar.
Geld kan Trump via de FED onbeperkt laten drukken. Officieel moet het congres het schuldenplafond verruimen. Obama kreeg dat niet voor elkaar, want de Republikeinen hadden de meerderheid.
Obama wilden ze die financiële ruimte niet geven. Maar Trump is een ander verhaal. We zullen zien dat ze ineens geen enkele moeite meer hebben met welke uitbreiding van de geld- en schuld hoeveelheid die Trump ook maar vraagt.
De politiek in de VS is zo verrot dat ze er niet eens een geheim van maken dat ze Obama alleen maar hebben tegengewerkt omdat hij Obama was. Principes hebben de Republikeinse senatoren niet. Het is voor hen slechts een spelletje. Belangrijk in dat spelletje is dat ze er zelf beter van worden. Ergens in het voorstel moet dus een afspraak verwerkt worden waarbij senatoren persoonlijk en als groep weer extra voordelen verkrijgen. In die zin is de omkoopbaarheid van de congres en senaatsleden nu al berucht. Het gaat de komende jaren heel veel erger worden.
Trump zou het moeras leeg laten lopen. Dat was slechts een loze verkiezingsbelofte, Trump gaat het moeras namelijk nog heel veel groter maken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *