LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 5 januari 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 5 januari 2017

  • Een startende onderneming in de (financiële) ICT hoek zoekt voor een nieuw uit te rollen concept op korte termijn 200.000 euro te lenen vermogen. Ik acht de kansen van deze onderneming groot in en ben daarom zelf ook in zee met ze gegaan. Ik kan alleen de twee ton cash die nu nodig is om het concept op gang te helpen niet ophoesten. Interesse voor een uit te lenen bedrag van liefst tenminste 50.000 euro, mail me op tom@lassing.nl.
  • Een dochteronderneming van Blackstone heeft het kantoorgebouw Acanthus aan de Bijlmerdreef 20 in Amsterdam gekocht voor de lieve som van 123,6 miljoen euro. Daarmee is het gebouw in 10 jaar tijd zo’n 50 miljoen minder waard geworden. Hetzelfde pand werd namelijk eind 2006 voor 174 miljoen gekocht. Dat is nog eens fors afschrijven op onroerend goed.
  • De Nederlandse salderingsregeling maakt dat zonne-energie voor particulieren interessant is. De regeling loopt af in 2020. De motie is nu door de 2e Kamer aangenomen dat de regeling blijft lopen tot minstens 2023. Minister Kamp sputtert nog wel tegen. De VVD is namelijk tegen de regeling. De VVD heeft niet door dat de meeste zonnepaneel eigenaren tegenwoordig potentiële VVD stemmers zijn. Kamp schiet dus met zijn gemopper in zijn eigen teen.
  • De koers van bitcoin is aan het ontploffen. Gisteren is er 10% waarde bijgekomen. In een jaar tijd is de koers meer dan verdubbeld.
  • Vale heeft in Brazilië de grootste ijzerertsmijn ter wereld geopend. Deze mijn is over vier jaar op piekcapaciteit en Vale zal dan de grootste ijzererts leverancier in de wereld zijn. De mijn zal naar verwachting 30 jaar produceren. Vale investeerde maar liefst ruim 18 miljard dollar in de mijn. Er werd zelfs een spoorweg voor aangelegd, zodat het ijzererts snel en goedkoop naar de haven gebracht kan worden. Vele maakt deel uit van de BeursAccent portefeuille
  • Het Chinese ministerie van Energie heeft besloten om in de periode tot 2020 ter waarde van 340 miljard euro te investeren in duurzame energie. In 2020 moet dan 15% van alle energie komen uit duurzame bron. Het is gek, maar hiermee gaat China deze markt volledig naar zich toe trekken. Europa laat het liggen, al deden Denemarken en Duitsland een dappere poging. Amerika laat het onder Trump ook liggen en nu pakken de Chinezen deze kans. Dat hebben ze goed gezien en perfect getimed. Voor visie moet je niet langer in het Westen zijn. De Chinezen verwachten dat het 13 miljoen banen gaat opleveren! Dat zijn banen die we ook in Europa hadden kunnen hebben… Maar wij hebben amper visie omdat de oliesector een te sterke lobby heeft.
  • De goudkoers veert weer op en dat zien we terug in de waarderingen van goudaandelen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *