LADEN

Typ om te zoeken

De VS en Oekraïne

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De VS en Oekraïne

strategie usa

Oekraïne staat nu enorm in de belangstelling vanwege de afzettingsprocedure van Trump.
Wat is de geschiedenis?
Het Amerikaanse beleid is vanaf het begin van de koude oorlog altijd geweest om het Warschau pact te verzwakken.
Eind jaren tachtig was dat definitief gelukt en één voor één vielen de communistische economieën om en kwamen er democratieën op, die los van Rusland kwamen te staan. De VS beloofde Rusland dat de NAVO zich niet naar het oosten zou uitbreiden en Rusland gaf daarom de landen in Oost Europa de vrijheid zelfstandig hun eigen vrije toekomst tegemoet te gaan.
De belofte van de VS bleek een leugen. De vrijheid van de Oost Europese landen namen ze en wel zodanig dat ze graag bij de NAVO wilden horen.
De NAVO werd daarop heel snel richting Rusland uitgebreid.
Rusland had op dat moment niet de economische en militaire kracht om daar iets tegen te doen. De bevolking van de Oost Europese landen zelf stond ook massaal achter de beslissing zich tot de NAVO te bekeren.
Oekraïne bleef, net als Wit Rusland echter vooralsnog aan moedertje Rusland gekoppeld.
Dat terwijl de bevolking van vooral het westen een midden van Oekraïne voor een groot deel meer afstand tot Rusland wilde hebben.
Oekraïne werd een democratie, maar de ene gekozen president zocht toenadering tot het westen, de andere tot Rusland.
Uiteindelijk werd een presicent gekozen die zich na de verkiezingen ontpopte tot een vazal van Rusland.
De bevolking kwam daarop in opstand.
Dát was voor de VS het moment om een zorgvuldig door de CIA uitgedacht plan in werking te stellen. De opstandige bevolking werd snel door de CIA voorzien van hulp en wapens en in een korte maar bloedig staatsgreep werd de Rusland gezinde, maar democratisch gekozen, president gewipt.
Oekraïne kreeg daarna een niet gekozen westers gezinde president. Deze gaf aan dat Oekraïne snel tot de NAVO en de EU wilde toetreden.
Voor Rusland het teken dat ze snel in actie moest komen. Oost Oekraïne, en belangrijker nog De Krim werden bezet en tot Russisch grondgebied verklaard.
De burgeroorlog was een feit. De marine van Oekraïne werd door Rusland overgenomen en de belangrijkste industrie gebieden in het oosten kwamen ook onder Russisch toezicht. De verkiezingen in Oekraïne werden in deze omstandigheden door westers georiënteerde maar behoorlijk corrupte politici gewonnen. Pas bij de laatste verkiezingen was het met de politici zo erg dat de bevolking letterlijk een acteur tot president heeft verkozen. Een acteur die gespeeld had dat hij president was…
Ondertussen was de regering Obama druk doende om Russisch gezinde en al te corrupte ambtenaren in Oekraïne te wippen. De staatsgreep moest immers totaal zijn om te voorkomen dat de Oekraïne toch weer naar Rusland zou vallen.
Alle middelen waren toegestaan en daar kwam de zoon van Biden ook in beeld.
Het ging er immers om Oekraïne uit handen van de Russen te houden. Dat was het Amerikaanse beleid.

De Russen gingen nadenken hoe ze daar iets tegen konden doen. Ze kregen een meevaller. Een ondernemer in de VS was al sinds halverwege jaren negentig met crimineel Russisch geld in de VS aan het werken. Die chantabele ondernemer besloot een gooi naar het Amerikaanse presidentschap te doen.
De Russen besloten hem daarbij te helpen en uiteindelijk is het ze gelukt ‘hun’ man in het Witte Huis te krijgen.
Uiteraard worden nu de Amerikaanse acties in Oekraïne veroordeelt. Immers Rusland vond het indertijd maar niets. Dat waar de Bidens dus indertijd ‘patriotisch en goed werk voor de VS’ deden, wordt nu vanuit het Witte Huis gebracht als oplichting. Zeker nu Biden sr. een gooi naar het presidentsschap wil doen. Het is immers in Ruslands belang dat hun man in het Witte Huis blijft zitten en het doel van Rusland is om Oekraïne weer in de invloedssfeer van Rusland te krijgen.

Dát is het verhaal rondom Oekraïne. Dat is het verhaal achter waarom Trump Oekraïne in beeld heeft gebracht. Hij is de Russische agent in het Witte Huis.

Tags

5 Reacties

 1. Joost Visser 30 januari 2020

  Nooit het filmpje gezien waarin ´dirty Joe´ trots vertelt dat ie corrupt is?

  Wat een sprookje!

  Beantwoorden
  1. Tom Lassing 30 januari 2020

   Is het de ineens impeachment van Joe Biden? Heb ik iets gemist? Dus als Joe Biden slecht is, dan is Trump vrij om welke misdaad dan ook maar te doen? Begrijp ik het nu eindelijk goed, want ik vind het maar ingewikkeld. Eerst was het Hillary, nu is het Biden. Wie is nu eigenlijk de president van de VS?

 2. Eppo 31 januari 2020

  Je meet wel een beetje met 2 maten hoor Tom ook de Democraten zijn een stel graaiers van ongekende omvang en Ja ook in Oekraine .
  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/11/17/thomas-frank-en-het-bedrog-van-de-democraten/
  leuk stukje over jou favoriete Democratische Partij

  Beantwoorden
  1. Tom Lassing 31 januari 2020

   Eppo, ik ben geen fan van de ook corrupte Democraten. Dat is het punt niet. De Democratische senatoren en politici zijn niet de president. We hebben het hier over de president die dingen doet die een president niet hoort te doen. Laat je dat toe, dan kan de volgende zich er op beroepen dat Trump het ook mocht. Zo gaat het van kwaad tot erger.

 3. Eppo 1 februari 2020

  of de actie die Trump zou hebben gepleegd nu afpersing of omkoping was.
  Want het is misschien wel geen van beide,
  Dus zekers niet een impeachment waard .

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *