LADEN

Typ om te zoeken

De spagaat van de Nederlandse (huur)woningmarkt

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De spagaat van de Nederlandse (huur)woningmarkt

woningbouw, huur

Rabobank gaat 15.000 nieuw te bouwen huurwoningen en huurappartementen kopen en financieren. Een dochteronderneming van de Rabobank gaat e.e.a. ontwikkelen en bestieren.
Moeten we dat willen?
Willen we dat een bank ineens ook eigenaar van een fors aantal woningen gaat worden? Het is voor hen makkelijk, ze creëren immers zelf het geld waarmee alles gefinancierd kan worden. Andere projectontwikkelaars moeten door een lastige procedure om aan geld te komen, de Rabobank hoeft dat niet. In feite is het concurrentie vervalsing. Op die manier kan je wederom werken aan je economische macht als bank.
Aan de andere kant… Als Rabobank het niet doet, wie dan wel? Wie wil er nu grootschalig in te verhuren onroerend goed stappen?
Ik in ieder geval niet.
Ik zie in die markt niet zo veel potentie. De rendementen zijn op dat soort onroerend goed in dertig jaar niet zo laag geweest.
Daarnaast is er de stikstof wetgeving die voor vertragingen en extra kosten aan het zorgen is.


Wie wil met zijn volle verstand op dit moment in zo’n markt stappen?
Of is dit perfect getimed door de Rabobank omdat ze meer weten? De markt is even doelbewust in een dip gebracht, de Rabobank komt wat koopjes halen en daarna, hoe toevallig, vervallen alle problemen die de markt net zo in de problemen brachten.
Bankiers zijn tot alles is staat, maar zou de Rabobank voor een lullige 15.000 wooneenheden daar haar politieke en monetaire kracht voor inzetten?
Het lijkt wat te ver gegrepen.
De vraag is of dit het enige is wat de Rabobank op dit vlak gaat doen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *