LADEN

Typ om te zoeken

De cryptomarkt moet gereguleerd worden

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De cryptomarkt moet gereguleerd worden

cryptomarkt

De CEO van één van de cryptomunt bedrijven heeft er bij Amerikaanse toezichthouders op aangedrongen dat ze met regelgeving moeten komen.
Een slimme zet, want tot op heden is het een wild west, maar dat geldt bij zowel de aanbieders als bij de toezichthouders.
Die laatsten hebben namelijk eigenlijk ook nog niet goed in beeld wat ze dan wel toe willen staan en wat niet. Het is makkelijker ’tegen’ iets te zijn, dan dat je vooraf al moet bedenken wat je niet wilt zien. In dat laatste geval maak je je namelijk kwetsbaar, want dan moet je je agenda laten zien.
Bankiers en toezichthouders willen namelijk liever helemaal geen concurrentie op de bestaande fiat munten, maar dat hardop zeggen, dat kan niet. Nu dus een CEO van een cryptomunt aanbieder ze uitdaagt om met regelgeving te komen is dat een heel vervelende zaak.
Ze willen dat helemaal niet. Ze willen namelijk alleen maar tegen zijn, zodra iets een te groot succes dreigt te worden. De ontwikkelingen binnen de cryptomarkt zijn namelijk ook interessant voor de aanbieders van de fiat munten. Je houdt immers de ontwikkelingen toch niet tegen. Door de ontwikkelaars nu wat ruimte te geven, en ze kan kort te wieken als ze succes krijgen, kan je ze failliet maken. Daarna jat je hun ideeën en pas je die toe op munten die je zelf gaat ontwikkelen.
Die strategie gaat niet op als ze nu zelf al vragen om regulering… Dat was dus niet verwacht en niet gewenst.
De strategie moet nu opnieuw bezien worden…

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *