LADEN

Typ om te zoeken

Goldman Sachs waarschuwt klanten

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Goldman Sachs waarschuwt klanten

doel, tarieven

Volgens Goldman Sachs heeft Trump geen helder einddoel met zijn tarieven tegen China en andere landen voor ogen. Er mist een set einddoelen waarmee gesteld kan worden dat de strategie gewerkt heeft en de handelsoorlog afgesloten kan worden.
Kortom, we zitten nu in een situatie die ‘eindeloos’ is als niet vastgelegd gaat worden wat het concrete doel van alle acties precies is.
Volgens Goldman Sachs heeft Trump daar geen idee van en is hij mogelijk ook niet in staat een aantal heldere doelen vast te leggen.
De bank is dus bang dat de net ingezette escalatie een economische recessie gaat veroorzaken. Ze zien Trump ook niet in staat om de handelsonrust voor de verkiezingen van 2020 af te ronden.
Dat kan zijn herverkiezing nadelig beïnvloeden.
Een schrikbeeld voor Goldman Sachs en haar klanten. Die zien namelijk liever Trump dan een Democraat aan het roer, want ze zien ook wel in dat een Democraat waarschijnlijk een einde gaat maken aan de belachelijke belastingvoordelen voor alleen de rijken en de grote bedrijven.
Goldman Sachs lijkt dus tegen haar klanten te zeggen dat ze hun invloed moeten aanwenden om de regering Trump te bewegen in een heldere strategie met een concreet en haalbaar einddoel.
Lukt dat niet, dan is het feest voor de rijken na 2020 mogelijk over. Een situatie die volgens Goldman Sachs overigens ook mogelijk is onder Trump, want zijn economische beleid ten opzichte van internationale handel is een komende recessie aan het veroorzaken. Mogelijk is het al te laat om het schip nog te keren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *