LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 augustus 2019

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 augustus 2019

daling, beurzen, crash

De beurzen in heel de wereld zijn flink teruggevallen nu de laatste 10% invoerheffing van Trump bijzonder slecht gevallen is in China. Opvallend is dat vooral goud een mooie prijsstijging liet zien en ook goudaandelen prachtige winsten optekenden. De goudprijs in in zes jaar tijd niet op dit niveau gekomen. Heeft u al een veilige goudrekening voor uw spaargeld?

China heeft teruggeslagen in de handelsoorlog en heeft bekend gemaakt dat het geen agrarische producten van de VS meer zal afnemen. Met die stap krijgen de boeren in de VS nog weer een enorme tegenvaller te verwerken. De Chinese munt is overigens ook verder gedaald, waarmee de Chinezen de invoerheffing ook weer deels compenseren.

Noord Korea heeft niet alleen weer een rakettest gedaan, maar ook werd bekend dat het land de laatste jaren ter waarde van 2 miljard dollar aan geld en cryptomunten gestolen heeft van banken en beurzen. Met het geld zijn wapens gekocht en ontwikkeld.

De VS heeft de tegoeden van Venezuela in de VS bevroren. Daarmee wil de VS afdwingen dat Maduro af gaat treden.

De prijzen van Nederlandse winkelpanden op A locaties zijn aan het dalen. Dit is geen goed nieuws voor beleggers in commercieel onroerend goed.

Jeff Bezos heeft in een week tijd aandelen ter waarde van bijna drie miljard dollar verkocht. Onduidelijk is wat hij met het geld gaat doen. Geruchten gaan dat hij zijn raketbedrijf Blue Origin wil voorzien van nieuwe financiering.

In Noord Ierland is de scheepswerf waar ooit de Titanic werd gebouwd failliet. In de Tweede Wereldoorlog werkten er 30.000 personen. Nu werkten er nog 130.

Takeaway en Just Eat zijn het eens over een fusie. Het hoofdkantoor komt in Amsterdam, maar de beursnotering zal in Londen zijn. Aandelen Takeaway zullen dus van de Amsterdamse beurs verdwijnen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *