LADEN

Typ om te zoeken

Komt de libra er wel

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Komt de libra er wel

crypto's, munten. libra

Zelfs Facebook begint zich af te vragen of de weerstand tegen hun cryptomunt niet te stevig is. Daar waar overheden de bitcoin, ripple en andere cryptomunten gewoon lieten begaan, is men op aangeven van de bankiers nu enorm actief om de munt van Facebook tegen te houden.
Blijkbaar wordt dat initiatief wel als bedreigend gezien, terwijl een bitcoin dat dan blijkbaar (nog) niet is.
Op zich begrijp ik dat wel. Facebook heeft haar reputatie en haar marktpositie tegen. Wil je een bedrijf dat zo slecht met haar macht omgaat ook nog eens de macht over een potentieel enorm krachtige eigen munt geven?
Ik zou dat als consument al niet willen, dus dat de bankiers en de overheden dat ook niet willen, dat begrijp ik echt wel.
Als nu een ander bedrijf er mee was gekomen, dan was het wat anders geweest.
Het moet wel een bedrijf zijn dat al groot is en bestaat, want het moet financiële slagkracht hebben, maar het mag niet te machtig zijn en het mag zeker geen eigenaar zijn van een machtig medium, zoals facebook een gigant in Social Media is.


Een bedrijf dat in goud handelt zou kunnen, maar ik voorzien dat ze niet genoeg slagkracht hebben en een noodzaak missen om in de munt te betalen. Een heel andere mogelijkheid is een uitzendbureau… Misschien klinkt het gek, maar het kan dan haar uitzendkrachten in de eigen munt uitkeren en ook de werkgevers in die munt laten betalen. Door ze een financieel voordeel te bieden op dat soort transacties kan een legitieme markt ontstaan. Door dan ook anderen toegang te geven om in die munt te kunnen handelen kan het mogelijk iets worden.
Bij zo’n bedrijf is er niet direct de angst dat de helft van de wereldbevolking binnen een jaar gaat afzien van fiat munten. Immers is dat de grootste angst die de bankiers bij Facebook hadden. Wie het geld beheerst heeft de macht. Die wetmatigheid geld al honderden jaren en niemand die dat beter weet dan de bankiers. Geen wonder dat die massaal opstonden toen Facebook haar plan lanceerde.

Meer over Crypto’s: https://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/de-crypto-belegger

Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *