LADEN

Typ om te zoeken

Corona en…

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Corona en…

fake news

Heeft Corona iets met 5G te maken? De vraag stellen is helemaal zo gek niet. Het antwoord erop is wat mij betreft simpel. Neen, niets.
We hebben hier in Brabant nog geen 5G, dus waar zou dan in februari die enorme besmettingsgolf vandaan gekomen moeten zijn? Het is simpelweg niet zo dat er een keiharde connectie is.
Dat wil niet zeggen dat 5G geen risico’s kent en dus ook maar ongevaarlijk zou zijn, maar de keiharde connectie tussen Corona en 5G is nergens bewezen en is wat mij betreft fake news.
Een andere vraag die leeft is of Corona en luchtvervuiling iets met elkaar te maken heeft. Ook dat is zo’n geval van… het zou kunnen. Het kan ook een kwestie van toeval zijn. Feit is wel dat, toevallig of niet, Corona het hardste toesloeg in regio’s waar de luchtvervuiling het hoogst is…
Maar…
Dat zijn ook steevast regio’s waar veel mensen wonen en werken. Kijken we naar Noord Italië en Brabant, dan geldt dat er daar nét in de periode van de eerste besmettingen veel mensen extreem dicht op elkaar waren. In Noord Italië de after ski alwaar degenen die Carnaval ontvluchten een eigen soort carnaval vieren en in Brabant en Limburg het Nederlandse carnaval alwaar iedereen die er aan meedeed propvolle hete kroegen inging. Een petrischaal op kroegniveau.
Allemaal zaken die voor een virus een ideale situatie kweken om snel verspreidt te kunnen worden. Oorzaak en verband kan je dan wel eens helemaal verkeerd leggen.
Ik maakte al eens de grap dat je ook wel naar haarkleur kan kijken… Je zou nog verbaasd staan hoe ver je dan komt. Allemaal puur toeval, maar toch.
Hetzelfde met hoe rijk je bent. Het virus is niet op zoek naar arme mensen, maar het heeft slechts veel meer kans om financieel zwakkeren te treffen. Die moeten immers aan de kassa blijven werken, om maar eens een voorbeeld te noemen. Dat terwijl de beter betaalde kantoorbaan nu vanuit huis geregeld kan worden.
Je kan maar niet zo maar stellen dat iets zo is, omdat toevallig enkele zaken zich op meerdere plekken bevonden.
Zo ook de stelling dat alcohol de ziekte zou tegenhouden… Nu, daar bewijzen Brabant en Limburg dus echt wel dat dit niet zo is. “Toevallig” is het echter wel zo dat in Rusland extreem weinig doden gevallen zijn. Ze drinken daar wodka…
Is wodka dus het ideale medicijn? Of is het zo dat de ziekte er eigenlijk nog moet toeslaan… Of is het dat men liever niet doorgeeft dat het een Corona slachtoffer betreft omdat je dan weer van alles moet uitleggen bij de bazen in Moskou?
We moeten op Social Media eens ophouden met toevalligheden als absolute waarheid te verkondigen.
Covid-19 is naar verluidt een virus en hoewel ik nog nooit een virus heb gezien, geloof ik wel dat wat het ook is, het zich kan verplaatsen door mee te liften op bijvoorbeeld een nies. Als iemand echter niest, dan helpt die 1,5 meter afstand niet. Ga daar maar gerust 6 meter vandaan en liefst tegen de wind in. Die 1,5 meter is dus ook maar een doekje tegen het bloeden. De afstand voorkomt dat je elkaar snel aanraakt, maar 1,5 meter is verder BS. Nu dat politie met een centimeter rondgaat of je wel precies 1,5 meter… of meer, uit elkaar bent is duidelijk waarom de 1,5 meter is gesteld. Dat geeft namelijk de mogelijkheid om te straffen en om boetes te innen. Het is verder bijzonder discutabel qua nuttige afstand.

Wil je super veilig zijn, ga dan in duikerspak met eigen zuurstof naar buiten. Blijft verder binnen, ontvang niemand en zorg er voor dat
je in huis een overdruk hebt, zodat alles dat via lucht komt geen kans heeft om binnen te komen. Beter nog is het je eigen robot boodschappen te laten doen. Zo hoef je niet zelf buiten risico te lopen. Wil je écht zo leven?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *