LADEN

Typ om te zoeken

China’s bevolkingsopbouw

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

China’s bevolkingsopbouw

Ik werd deze week via een reactie op een video van mij gewezen op het video kanaal van een Amerikaanse collega.
Ik zag daar een heel interessant video van hem.
Hij heeft een opvallende verwachting over de bevolking van China.
Volgens hem heeft China een bevolkingsopbouw die dramatisch is en mede veroorzaakt is door de één kind politiek in combinatie met een administratie van de bevolkingsopbouw die bewust corrupt was.
Ze hebben veel minder mensen onder de 45 jaar oud dan ze officieel in de boeken hebben staan en daarbij is er een enorme mismatch tussen mannen en vrouwen in China. Het is geen kleine aanpassing die ze moeten doen. We praten over 100 miljoen mensen van onder de 45 die niet bestaan.
In zijn ogen zal het al zo zijn dat in 2030 er meer Chinese met pensioen zijn dan er werkenden zijn. In 2050 is de bevolking gedaald tot een totaal van 650 miljoen.
Als deze door hem gepubliceerde cijfers correct zijn, dan heeft China nog maar een paar jaar om Taiwan te veroveren. Immers, als hun economie instort, dan kunnen ze een militaire oplossing met Taiwan wel vergeten. Als de economie crasht, dan moeten ze op termijn zelfs bang zijn voor een omgekeerde overname.
Mogelijk dat daarom Xi zo veel haast heeft om Taiwan in te lijven.
China heeft nu bijna geen kinderen. Er zijn weinig mensen onder de 45. Deze situatie gaat dus niet goed komen, omdat het hebben van kinderen duur is en men blijft kiezen voor geen, of maar één kind. Dit gaat in combinatie met een enorme schuldenproblematiek tot een economische implosie van China leiden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *