LADEN

Typ om te zoeken

China WAS de grote vervuiler (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

China WAS de grote vervuiler (Tom Lassing)

We hebben het niet zo meegekregen hier in het westen, maar 2018 is een extreem jaar voor China geweest. Hele industrie sectoren zijn letterlijk compleet dichtgegaan omdat de fabrieken te vervuilend waren.
De autoriteiten hebben inspecties laten uitvoeren en wie niet aan de milieu-eisen voldeed werd door de landelijke overheid gedwongen de fabriekspoorten te sluiten. Ze mochten weer open als ze zaak op orde was gebracht. De controles gebeuren door de landelijke overheid om lokale corruptie te voorkomen.


Zo ook bij het Chinese bedrijf IT packaging.
De fabriek ging dicht en ging na de nodige aanpassingen weer open. Verlies aan productie over fiscaal jaar 2017? Maar liefst 23,7% aan omzet gemist. De fabriek werd eind januari 2018 gesloten.
Half maart 2018 gingen ze weer open.
Omdat in heel China talloze fabrieken dicht gingen, was heel de markt verstoord. Immers produceerden ze niets, maar ze hadden ook geen grondstoffen nodig en geen koffie voor de medewerkers en geen kantoor schoonmakers etc.
Het voordeel was echter dat iedereen er tegelijk last van had EN dat de goeden niet gestraft werden. De goeden bleven namelijk open, of ze waren snel weer open. De grootste vervuilers hadden ook de grootste uitdaging en een flink aantal vervuilers heeft de fabriek definitief gesloten. Dat kost productie en werk, maar het maakt voor het milieu enorm veel uit. Een jaar geleden leek China nog voor een bijna onmogelijke taak te staan, en nu loopt het land enorm voor op de milieu doelstellingen en ze zijn er trots op ook.
Natuurlijk hebben de importheffingen van de VS een impact op de Chinese economie, maar de grootste impact van 2018 kwam vanuit het eigen besluit om de grootste vervuilers aan banden te leggen. Dat durven ze te doen, ondanks de dreiging van de VS en ondanks dat de VS zich helemaal niets meer aantrekt van het milieu.
China heeft nu het morele overwicht dat de VS na de Tweede Wereldoorlog zo lang wist te gebruiken en misbruiken. De VS werd bij de tweede Irak oorlog ontmaskerd. China is geen lieverdje, maar ze doet wel de juiste dingen als het gaat om het milieu.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *