LADEN

Typ om te zoeken

Cannabis legalisatie is noodzaak

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Cannabis legalisatie is noodzaak

medicijnen, verslaving

Het grote probleem waar de VS mee aan het worstelen is, is niet drugsmisbruik door junkies, maar het is medicijnmisbruik door de middenklasse, werkenden, huisvrouwen en studenten.
Het grote probleem is namelijk misbruik van gereguleerde medicijnen. De grootste drugsdealers in de VS zijn de mensen in witte jassen.
Artsen verdienen enorme sommen geld aan het uitschrijven van recepten. Een fors deel van de bevolking van de VS is verslaafd aan gereguleerde drugs, verstrekt door de arts aan wie ze hun gezondheid toevertrouwd hebben.
NIETS leek deze trend te kunnen stoppen, tot bleek dat legalisatie van cannabis een enorm verschil maakt.
Cannabis is een relatief gezonde weg uit de verslaving aan gereguleerde medicijnen. De grootste weerstand tegen legalisatie komt dan ook vanuit medische hoek. Ze raken door de legalisatie een kip met de gouden eieren kwijt.
Met de legalisatie neemt de criminaliteit ook enorm af. De belastingopbrengsten nemen toe en de kosten van de gezondheidszorg nemen fors af.
De legalisatie is dus enorm goed voor de economie gebleken.
Dat is in de VS.
Nederland en België lopen een paar jaar achter op de VS. Zo ook met de wiet legalisatie. Ook hier neemt de drugsverslaving aan medicijnen toe en ook bij ons laten steeds meer artsen zich verleiden door het grote geld dat met medicijnverkoop te verdienen is. Maak je patiënt verslaafd aan pillen en het grote geld stroomt binnen.
Niet iedere arts doet er aan mee, maar patiënten stappen graag over naar artsen die makkelijker medicijnen verstrekken. Zeker als je die medicijnen zelf gratis vanuit het pakket kunt krijgen. Het is dan een soort gesponsorde verslaving.
We kunnen wachten tot het systeem ontspoort, en dat gaat het doen, of we pakken het probleem nu bij de horens en legaliseren cannabis. Geeft het kweken van hennep maar vrij en laat de prijs van wiet volledig instorten. Zijn we in één klap van een enorme hoeveelheid criminaliteit af.
Je moet als politicus het lef hebben om zoiets voor te stellen. Het risico is namelijk dat je je baan na je politieke loopbaan op het spel zet. Daarom zouden we liever politici hebben die hun werkbare leven afsluiten met de politiek en niet met politici die hun loopbaan er mee starten.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *