LADEN

Typ om te zoeken

Babyboomer markt

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Babyboomer markt

pensioen, recreatie

Babyboomers zijn de mensen die geboren zijn tussen 1944 en 1965. De naoorlogse eerste generatie. Ze hebben het gemiddeld goed gehad. Ze kwamen in de arbeidsmarkt toen de lonen omhoog gingen en ze hadden een hoog percentage eigen woningbezit in de periode dat de prijzen van huizen fors stegen.
Kortom, gemiddeld genomen rijke consumenten die nu steeds meer van hun pensioen gaan genieten.
Mensen die nu tussen de 55 en 75 jaar oud zijn.
Sommigen werken nog, maar een groot deel is ook al met (vervroegd) pensioen.

Relatief rijke babyboomers recreëren nu steeds meer


Ze fietsen veel en recreëren veel ‘in de buurt’. We zien dat terug in het buitengebied, alwaar steeds meer terrasjes deze wandelende en fietsende babyboomers graag ontvangen.
Het is niet zo dat deze markt blijvend is. Over twintig jaar is het over met deze groep rijke consumenten. De jongsten zijn dan 75 en het grote wegvallen van de oudere babyboomers is dan al fors in gang. Het buitengebied heeft nu nog ongeveer 15 jaar kansen te bieden.
Daarna moet iets anders verzonnen gaan worden want de markt zal dan steeds kleiner worden. De generatie die er na kwam is misschien niet direct kleiner in omvang, maar ze is gemiddeld vooral ook minder rijk en ze moet veel langer doorwerken. Die gaan dus veel minder in de buurt recreëren.
Een kleiner wordende markt… Het is een probleem waar we nu nog niet mee bezig hoeven te zijn, maar het is misschien niet zo gek om er al wel over na te denken. Over 15 jaar gaat Nederland flink veranderen. Dat kan je nu al zien aankomen, als je de tijd neemt om er even over na te denken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *