LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 april 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 april 2019

oorlogstaal, vs, iran

VEB leden die aan de Imtech schikking hebben meegedaan krijgen binnenkort een tweede uitkering en daarna over enkele jaren nog een slotuitkering. De uitkering is hoger dan verwacht, maar is zelfs dannog slechts 25% van het totale koersverlies dat is geleden.

De VS heeft verdere stappen genomen om een oorlog met Iran in te zetten. Ook komen er sancties tegen bedrijven en landen die zaken blijven doen met Iran. De vraag is natuurlijk of de VS in staat is om in zowel Iran als Venezuela een oorlog in te zetten. Ook in Libië is het nu onrustig en dat is allemaal het werk van de VS.

General Electric heeft van de Europese Commissie een boete van 51 miljoen dollar gekregen omdat het misleidende informatie heeft gegevens in de eerste poging om LM Wind over te nemen. Toen het bedrog uitkwam trok ze de aanvraag in. Op een later moment werd de aanvraag weer gedaan, maar nu met de juiste informatieverstrekking.

De VS heeft een overeenkomst met Cuba over de uitwisseling van sporters eenzijdig opgezegd. Er was geen directe reden voor, behalve dat de regeling was ingezet onder de regering Obama.

Als er een harde Brexit komt, dan verhuizen de euro genoteerde aandelen die nu in Londen op de beurs staan naar Amsterdam. https://www.nu.nl/brexit/5833047/deel-britse-beurs-verhuist-bij-no-deal-brexit-naar-amsterdam.html

Trump wil dat de FED wederom met een QE programma komt. Aan de ene kant zegt hij dat de economie het dank zij hem zo goed doet, maar aan de andere kant wil hij de crisismaatregelen rondom de dollar ook graag terug ingevoerd zien worden. Vreemde zaak.

In Australië is een minister in de problemen gekomen omdat deze met een Chinese miljardair gesproken heeft over het verstrekken van een Australisch paspoort. Het probleem is dat het gesprek er pas kwam nadat er voor betaald was.

De VS wil tarieven leggen op 11 miljard dollar waarde aan EU producten. Dit i.v.m. subsidies die de EU aan Airbus gegeven heeft.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *