LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 8 april 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 8 april 2019

auto

De Nissan aandeelhouders hebben de voormalige topman Ghosn nu ook officieel de laan uitgestuurd.

Fiat Chrysler heeft een deal met Tesla gesloten. Tesla’s behoren nu officieel in Europa tot het Fiat Chrysler concern. Via deze weg voldoet Fiat Chrysler aan de Europese wetgeving die stelt dat de auto’s van een autofabrikant gemiddeld 130 gram CO2 mogen uitstoten. Dat is dan ook de reden dat autofabrikanten al jaren ook kleine auto’s maken. Tesla heeft honderden miljoenen uit deze deal weten te slepen.

In Californië is het nu verplicht om nieuwe huizen te voorzien van zonnepanelen. De redding voor de zonepanelensector aldaar, want het gaat al twee jaar heel slecht in de Amerikaanse zonnepanelen. Dit komt mede door de ingevoerde importtarieven. Zonnepanelen zijn in de VS lang niet zo goedkoop als in Europa. In de VS werken nu 243.000 mensen in de zonnepanelen sector.

Het dreigement van Trump om de grens met Mexico te sluiten had even een forse impact. Het zou de Amerikaanse economie enorme schade hebben toegebracht. Veel halffabricaten komen vanuit Mexico en ook veel fruit. Trump zou met zo’n ondoordachte maatregel een economische ramp veroorzaken.

Het aantal verkochte nieuwe auto’s is in de VS met 7% gedaald. Zelfs spotgoedkope leningen kunnen consumenten niet bewegen tot het kopen van meer auto’s.

Boeing heeft de productie van 737Max toestellen met 20% omlaag gebracht. Nog altijd mag er niet met de toestellen gevlogen worden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *