LADEN

Typ om te zoeken

Brexit, mijn visie

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Brexit, mijn visie

brexit

Ik was indertijd voor een Brexit, maar wel met een voorwaarde. Een Brexit MET een exit plan. Dat zou voor zowel het VK als de EU de beste optie zijn, want het VK is nooit echt volwaardig lid van de EU geworden. Het is altijd de luis in de pels van de EU gebleven. Ze wilden er deel van uitmaken, zonder er onderdeel van te willen zijn.
Een Brexit zonder exit plan zou in mijn ogen een ramp worden en die ramp zie ik zich nu uitspelen.
Zo is er een rapport uitgekomen in het VK waarin wordt aangegeven dat landbouw en visserij geen cruciale sectoren in het VK zijn. Vanuit die hoek kwam indertijd wel veel steun voor de Brexit. Dat was toen nog met de beloftes van de Tories dat de sectoren de subsidies zouden behouden.
Nu ze als sectoren als niet cruciaal bestempeld worden is de kans groot dat de subsidies er niet gaan komen. Je kan immers niet iedereen maar subsidies blijven geven.
Een No Deal Brexit is helemaal een ramp. Het VK heeft namelijk met geen enkel land afspraken gemaakt. Alles liep immers de laatste dertig jaar via de EU.
Alle andere landen willen aanhaken op de deal die het VK met de EU gaat maken. Immers, dat scheelt dan heel veel onderhandelen. Ze weten immers dat de deal met de EU een prima deal gaat worden… Maar Boris laat weinig ruimte voor een deal, want hij heeft onmogelijke eisen aan de EU.
Dat gaat de EU dus niet doen. Boris heeft daarop al aangegeven dat hij desnoods al in juni voor een No Deal Brexit gaat.
Dat zou echt een ramp worden, want dan gaan andere landen niet in de rij voor een deal met het VK staan. Daarnaast het het VK de onderhandelaars niet om met 150 landen tegelijk in onderhandeling te gaan. Ze hebben eigenlijk al geen mensen om tegelijk met de EU en de VS te onderhandelen.
No Deal houdt gewoon in, grenzen dicht. Zo simpel is dat.
Boris denkt dat als je je ogen maar dicht doet alles wel goed gaat komen, maar zo is het niet. Er moet echt een serie afspraken liggen, wil je zaken kunnen doen. Terug naar de regels van dertig jaar geleden gaat ook niet. De wereld was indertijd totaal anders en regels en producten zijn compleet veranderd. De kortzichtigheid van Boris gaat de Britten heel veel pijn doen. Ik denk echt dat je als Brit het beste NU je land kan verlaten. Nu, voor de grenzen letterlijk dicht gaan. De grenzen gaan op 1 januari al dicht en mogelijk eerder als Boris zo stom is om zijn kont al eerder tegen de krib te gooien.
Natuurlijk gaat het de EU pijn doen als het VK wegvalt, maar die pijn valt in het niet bij wat de Britten gaan voelen. Voor de EU is het VK een paar procent. Voor het VK is de EU meer dan 50%. Ik denk dat wel duidelijk is wie dus de meeste pijn gaat voelen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *