LADEN

Typ om te zoeken

Brexit economisch een non-event (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Brexit economisch een non-event (Tom Lassing)

Op dit moment denken we nog dat de Brexit zo enorm belangrijk is, maar het is economisch gezien echt een non-event. Er gaat bijna niets veranderen. Politici hebben ons enorm bang gemaakt door te doen alsof Engeland van de kaart weggehaald zou worden bij een Brexit.
Alsof we geen zaken meer met het land kunnen doen nu ze geen deel meer uitmaken van de EU.
Waanzin.
China maakt geen deel uit van de EU en we doen er prima zaken mee.
Er gaat zakelijk gezien vrijwel NIETS veranderen.
Immers gaan we, slim als we zijn, goede deals met Engeland maken. Immers is het een belangrijke zakenpartner. Er komen dus nieuwe handelsverdragen tot stand en ik voorspel u, die gaan ENORM veel lijken op de verdragen die er nu al binnen de EU liggen.
Er is maar op één vlak een verandering te verwachten en dat is op politiek vlak.
Engeland doet niet meer mee in het politieke spelletje. Engeland doet niet meer mee in de geldverspillende corrupte rotzooi die Brussel er van heeft gemaakt.
Engeland danst niet meer na de pijpen van de op macht en geld beluste eurofielen die zelf niet gecontroleerd willen worden. Dát is er veranderd.
Daar heeft Engeland heel goed aan gedaan.
Het is in bepaalde opzichten wel heel jammer. Europa is met het VK er bij wel een machtiger blok. Maar als die macht komt met in feite een ontluikende dictatuur van eurofielen, dan moet je je afvragen of het wel verstandig is om een machtig blok te zijn.
De EU staat nu voor de keuze.
Gaan ze zich in Brussel aanpassen, of gaan ze zich opmaken voor het vertrek van de volgende?
De politieke partij SP in Nederland heeft het begrepen. Die willen de macht van Europa beperken. Zo kan je de EU behouden, maar maak ze minder machtig zodat ze ook in de hand te houden zijn. In Brussel hebben de lobbyisten de macht. Vrijwel iedere politicus in Brussel is tegenwoordig te koop. Als dat systeem niet aangepakt wordt, dan moet je dat systeem verlaten.
Ik ben dus nog geen voorstander van een NeXit, maar ik wil eerst de EU een kans geven zichzelf te verbeteren. Als dat binnen twee jaar niet substantieel vorm gekregen heeft, dan zou ik drie jaar na nu de NeXit van harte toejuichen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *