LADEN

Typ om te zoeken

De energie rekening (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De energie rekening (Tom Lassing)

Ik dacht dat de voorschotten om energie te betalen slechts voorschotten waren. Niets blijkt minder waar. Het is echt alleen een manier om u al in de zomer voor komende winter te laten betalen.
Ik heb op dit moment geen energieverbruik vanwege 43 zonnepanelen. Ik dacht er daarom aan om mijn maandelijkse energie rekening ook naar nul te brengen. Ik sta namelijk sinds half april al min of meer op dezelfde meterstand.
Dat kan dus niet. Ik moet per maand blijven betalen, ondanks dat ik niets afneem. Nu weet ik wel, er is ook vastrecht te betalen, maar dat is heel wat minder dan is nu moet overmaken.
Ondertussen heb ik de totale maandelijkse energie rekening al wel van 450 euro terug naar 290 euro kunnen brengen. Iedere week kan ik het bedrag een klein beetje verlagen. Ondertussen blijf ik nog wel te veel betalen. Vorig jaar kreeg ik uiteindelijk 1000 euro terug. Dat klinkt leuk, maar in feite had ik 1000 euro te veel betaald en pas na bijna een jaar kon ik het weer ‘mijn’ geld noemen.

panelen
Ik vind dat niet OK.
Ik geef toe, het is leuker dan moeten bijbetalen, maar ik probeer ‘precies genoeg’ te betalen en liefst per maand. Dat lijkt me namelijk de eerlijkste regeling.

Overigens kan je met Greenchoice wel letterlijk per dag je te betalen bedrag aanpassen. Dat doe ik dus ook, om ze min mogelijk te veel te betalen.
Ook Greenchoice klant worden? Als je dat via deze link doet, dan krijg jet 250 kWu gratis. Het mooie is… ik ook.
https://www.greenchoice.nl/viavriend/ (Code PKYDKR)

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *