LADEN

Typ om te zoeken

Belasting onderzoek EuroPacific Bank

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Belasting onderzoek EuroPacific Bank

Afgelopen november werd er in verschillende landen tegelijk een groot onderzoek gedaan naar klanten van EuroPacific Bank. Dat is de goudrekeningbank van Peter Schiff.
Vrij snel daarna werd de relatie met de Perth Mint verbroken en moest EuroPacific Bank haar klanten vragen akkoord te gaan met een verhuizing – op hun kosten – van de metalen naar een andere kluis.
Een honderdtal schatrijke Australiërs is onder de loep genomen en blijkbaar is daar wat boven water komen drijven waardoor de relatie met de Perth Mint zo verslechterde dat ze EuroPacific Bank direct de deur wezen.
Het is onrustig in de goudrekeningen business.
De autoriteiten willen geen concurrentie voor hun fiat munten en hoe is dat beter aan te pakken dan groot onderzoek te doen naar belastingontduikingen. Zelfs al vinden ze die niet, dan nog kan je de verdenking laten bestaan.
De Perth Mint werd onder druk gezet, net zoals recent Goldmoney onder druk werd gezet. Het patroon is duidelijk.
Toch is een goudrekening een goede zaak. Je moet alleen als klant niet slim denken te zijn door je vermogen te verzwijgen. Dan maak je wit geld grijs. Dat is nooit een goed idee.
Heb je zwart geld, dan moet je uiteraard je goud niet op een rekening zetten. Immers ontstaat dan een elektronisch spoor.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *