LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 april 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 april 2021

  • Gisteren de IPO van Coinbase. Het bedrijf werd kortstondig 100 miljard dollar waard en sloot op een waarde van 85 miljard dollar. De gekte is compleet. Opvallend is wel dat andere crypto aandelen gisteren gigantische koersklappen te verwerken kregen.
  • Bernie Madoff is in de gevangenis overleden. Deze grootste oplichter ooit wilde vanwege zijn slechte gezondheid een jaar geleden graag vrijgelaten worden, maar de rechter gaf toen aan dat hij voor zijn misdaden in de gevangenis zou sterven.
    Hij werd ooit door zijn twee zonen aangegeven. Die zonen hadden er niets mee van doen. Eén van de zonen heeft een jaar daarna zelfmoord gepleegd.
  • De regering Biden wil de Amerikaanse troepen uiterlijk 11 september 2021 uit Afghanistan weg hebben. Republikeinen zijn nu tegen. Het weghalen van de troepen was ook een belofte van Trump, maar hij zette niet door. Nu zijn republikeinen tegen omdat Biden voor het weghalen is.
  • Xpeng, de Chinese elektrische auto fabrikant overweegt om zelf chips te gaan produceren. Ze lopen nu vast op het feit dat de gewenste computerchips niet te verkrijgen zijn. Daarbij kunnen ze dan mogelijk via die weg ook een voorsprong op de concurrenten gaan verkrijgen. (Hetgeen mij nogal lastig lijkt, want waarom zou je als automaker beter zijn in het maken van chips dan chips makers?) Maar goed, je moet je stap verkopen en dit is een leuk argument om er heel veel geld tegen aan te gaan gooien.
  • Volgens Goldman Sachs is het metaal koper nu de nieuwe olie. Koper is een enorm belangrijk onderdeel in zowel elektrische auto’s als windmolens.
  • De FBI heeft met virussen besmette servers gehacked om ze via die weg te upgraden zodat deze servers niet langer konden dienen als verspreiders van het virus. Een heel ongewone stap.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *