LADEN

Typ om te zoeken

Bedrog van de uitvaartverzekering

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Besparen

Bedrog van de uitvaartverzekering

uitvaart, verzekering

Ooit kochten mijn ouders de uitvaartverzekering af. Indertijd veel geld, maar uw kind hoeft dan een leven lang niet meer om te kijken naar deze verzekering…
Tot een jaar of vijfentwintig geleden de polis omgezet werd naar een vasteprijs polis. Met inflatie die er op in werkt mag duidelijk zijn dat die polis na vijfentwintig jaar hopeloos te weinig uit zal keren. De polis werd vervolgens weer aangepast omdat je nu jaarlijks wel een premie moet betalen om de rechten op die hopeloos te lage polis te mogen houden.
Ik ben dus hopeloos onderverzekerd en ik overweeg zelfs om die restpolis ook maar te laten vervallen.
Wat is namelijk het geval:
Ik ben verzekerd bij Yarden.
De laatste maanden kreeg ik verschillende brieven van hen waarbij ze me opriepen om mijn polis te verhogen. In feite NOG een keer te betalen waarvoor mijn ouders ook al betaalden.
Naar nu blijkt komt Yarden veel geld tekort. De kans bestaat dus dat polishouders NOG weer gekort gaan worden op hun rechten.
Je zal dus maar recent je polis aangepast hebben en dan binnenkort nog weer bij moeten verzekeren omdat dit bedrijf er financieel een potje van maakt.
Ik ben er onderhand wel klaar mee. Schuif mijn lichaam na mijn overlijden maar in de oven ergens op een industrie terrein. Als je zo nodig een feestje wilt, dan moet je dat doen nu ik nog leef. Als je zo blij met me bent, dan laat je dat maar weten nu ik nog leef. Als ik eenmaal dood ben is het te laat. Zonde van het geld om er dan nog een grote happening van te maken.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

6 Reacties

 1. Jan van Dooren 3 mei 2019

  Groot gelijk Tom! Doodgaan is onvermijdelijk en daar moet je niet tegen verzekerd zijn. Zet liever een kilo goud ergens in een veilige kluis om je begrafenis of crematie te bekostigen. Interessant artikel !

  Beantwoorden
 2. Aronjaco 3 mei 2019

  Een uitvaartverzekering , dat is bij mij al altijd belachelijk overgekomen. Bedrogen ben je altijd bij die verzekeringen , zo niet heeft dat soort verzekering geen economische kracht. Er kan er slechts eentje winnen en dat is die verzekeraar uiteraard.
  Ik heb ervoor gezorgd dat mijn directe nabestaanden , zij die uiteindelijk voor alle kosten zullen opdraaien hun eigen centen helemaal niet moeten aanspreken.
  Hoe , wel , dat moet elk voor zichzelf weten.
  Sterven en begrafenis dus is big business.
  Wat mij betreft : een put in mijn tuin is goed genoeg , maar wel naast mijn overleden hond.
  En , als ik het geluk heb even te voren te weten dat mijn tijd is gekomen, wel geef mij dan maar dat laatste feestje waar ikzelf aanwezig ben. Meer moet dat niet zijn.

  Beantwoorden
 3. Leon Vrins 3 mei 2019

  Mijn vrouw en ik zijn ook verzekerd bij Yarden. Ooit betaalden we een bedrag in één keer en moesten vervolgens elk jaar een klein bedrag aan contributie overmaken. Een jaar of wat geleden kwam er een man van Yarden bij ons op bezoek om ons over te halen een aantal extra’s in onze polis op te nemen. Dat hebben we niet gedaan. Tijdens het gesprek bleek dat we gewoon recht hadden op het leveren van een aantal diensten door Yarden, ongeacht wat dat zou kosten. Voor ons een betrekkelijk bescheiden pakket,maar dat vonden we en vinden we nog steeds voldoende. Nu maar hopen dat die club niet failliet gaat….

  Beantwoorden
  1. Dat is ook mijn ervaring m.b.t. de polissen van mijn ouders. Het waren natura polissen, meen ik.
   Over Yarden en hun polissen met de diverse, verschillende voorwaarden valt op internet het nodige te lezen.
   Na het overlijden van mijn vader hebben we alleen een meerprijs voor een gekozen kist moeten betalen. De standaard kist is natuurlijk het goedkoopst en zit in hun pakket.
   Na het overlijden van mijn moeder had ik wel wat trammelant. Kijk uit waar je voor tekent als een verzekerde is overleden en de vertegenwoordiger voor Yarden langs komt om alles te bespreken/regelen.
   Ik kreeg een rekening voor wat extra’s, zoals een fotopresentatie maar ook voor de consumpties die genuttigd waren. Dit terwijl die vertegenwoordiger had aangegeven dat er waarschijnlijk geen extra kosten zouden zijn omdat we andere, verzekerde zaken hadden laten vallen. Denk aan (g)een volgauto. Niet dus.
   Nadat ik wat dieper in de materie was gedoken, kwam ik erachter dat ze bij de afrekening de verkeerde voorwaarden hadden toegepast. Gelukkig hadden m’n ouders alles goed bewaard en kon ik aantonen dat hen indertijd een aangepaste versie van hun voorwaarden was toegezonden. Hierin stond dat er -zeg maar- een uitruil van mogelijkheden kon plaatsvinden.
   Uiteindelijk is de rekening gecrediteerd nadat ik -na overleg- een ingescande versie van de van toepassing zijnde voorwaarden had toegestuurd.

 4. Theo Benschop 3 mei 2019

  @Jan van Dooren Geheel met u oneens: er is in de geschiedenis van de mensheid op de weg naar vrede in het UN Vredespaleis in Den Haag voor ca. 7 miljard eenvoudige happy happy happy don’t worry be happy happy happy nakomelingen van de eerste happy happy happy don’t worry be happy happy happy human beings not being a monkey niets makkelijker dan geboren te worden, iedere dag gewoon in het kostbare geschenk dat je van je ouders hebt gekregen jarig te zijn, en dan op de mooie, vredevolle happy happy happy don’t worry be happy happy happy wereld gewoon happy happy happy don’t worry be happy happy happy oud te worden!

  Hierbij is het uiteraard maar de vraag of doodgaan, waar weliswaar de eenvoudige happy happy happy don’t worry be happy happy happy dames en heren verzekeraars nu eenmaal naar toe rekenen, onvermijdelijk is!

  Ik vind het dan ook knap van de auteur dat hij zich de hele geschiedenis van de de eenvoudige happy happy happy don’t worry be happy happy happy dames en heren verzekeraars kan herinneren op het happy happy happy happy don’t worry be happy happy happy digital internet.

  Mijn eenvoudige happy happy happy don’t worry be happy happy happy ouders hadden voor alle de happy happy happy don’t worry be happy happy happy zes zonen een soorgelijke begrafenis verzekering bij de eenvoudige happy happy happy don’t worry be happy happy happy dames en heren rekenaars afgesloten, maar waar onderhavige de happy happy happy don’t worry be happy happy happy zoon met een punthoofd van het gereken het spoor volledig is kwijtgeraakt.

  Ik ben het dan ook min of meer ergens best met de conclusie van de auteur

  “Ik ben er onderhand onder het duurzame motto “Geen gezeik, iedereen rijk” wel klaar mee. Schuif mijn lichaam, mocht dit lichaam althans op een verjaardag op de mooie vredevolle wereld niet meer na een nachtje slapen gezond weer opgestaan zijn na mijn zogenaamde “overlijden” maar in de oven ergens op een industrie terrein.

  Als er maar een respectvol ritueel is, waar iedereen vrede mee heeft.

  Als je zo nodig een feestje wilt, doe wat je niet laten kunt, dan moet je dat vooral doen, en dan vooral hiermee doorgaan.

  Als het even kan ook nu ik nog leef.

  Als je in jouw respectvolle ritueel zo nodig blij met me wilt zijn, dan laat je dat in jouw ritueel maar op een respectvolle wijze in het hier en nu weten nu ik nog leef.

  Als ik eenmaal niet meer leef, en ik dan dood ben, en ik dan niet meer na een nachtje slapen niet meer gezond ben opgestaan, is het uiteraard te laat.

  Zonde van het geld al dan niet van de eenvoudige happy happy happy don’t worry be happy happy happy dames en heren verzekeraars om er dan nog een grote happening van te maken.

  Dus als het ware globaal toegespitst door de bank genomen met name gelet op het feit dat ik, die dan door de eenvoudige happy happy happy don’t worry be happy happy happy dames en heren verzekeraars wordt afgeschreven, er in dat hypothetische geval, even afkloppen, geen getuige meer van kan zijn.”

  eens.

  Beantwoorden
 5. Theo Benschop 3 mei 2019

  (…) maar waar onderhavige happy happy happy don’t worry be happy happy happy zoon met een barstende hoofdpijn en een punthoofd van het gereken het spoor volledig is kwijtgeraakt.(…)”

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *