LADEN

Typ om te zoeken

Beank is onderuit gegaan (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Beank is onderuit gegaan (Tom Lassing)

In 2011 heb ik enkele artikelen geschreven over Beank. Dat was een initiatief dat wat mij betreft op de grens van het toelaatbare aan het handelen was.
U leest de reeks artikelen hier:
https://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/laatste-nieuws/75-euro-wordt-in-een-jaar-32500-euro.html
https://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/laatste-nieuws/beank-en-het-fiat-geldsysteem-3.html
Ik kreeg nu van een lezeres een boze mail dat Beank onderuit was gegaan en dat dit mijn schuld was dat ze in deze opzet was gestapt. Ze wil nu dat ik haar schade ga vergoeden. Nu ben ik dus eerst even terug gaan lezen hoe of ik dan geschreven had over het initiatief.
Ik heb er toen veel werk van gemaakt en heb zelfs nog gesproken met de initiatiefnemer.
U leest dat hier: http://forum.beursbox.nl/2011/02/14/beank-de-kans-van-je-leven/
Als je dát alles ziet als persoonlijk advies om vooral te gaan beleggen in dat initiatief EN je denk dan werkelijk dat je mij kan laten opdraaien voor je schade, dan heb je wel een heel raar idee over je eigen verantwoordelijkheid als belegger. Ik zie de brief van haar advocaat wel tegemoet, dan gaan we er maar eens een leuke zaak voor de rechter van maken. Ik wil namelijk heel graag dat dit gaat voorkomen. Ik heb echter het idee dat de rechter het zo ver niet laat komen. Dit is typisch een geval van eigen verantwoordelijkheid en op geen enkel moment heb ik alleen met haar gesproken en haar een advies gegeven over een persoonlijke investering in dit legale (maar misschien niet zo kosjere) product.
Ik zie ook niet in hoeverre je mijn artikelen kan lezen als een persoonlijk advies om er maar vooral in te gaan investeren. Als ik het zelf teruglees, dan ben ik toch helemaal niet zo positief over dit verhaal.
Ik kan overigens op Google niet veel meer terugvinden over Beank. Ik heb ook niets gevonden dat gaat over het eventueel onderuit gaan van dit initiatief. Wie weet er meer? Ik kan me herinneren dat er ooit sprake was van een andere naam, maar ook dat is niet zo blijven hangen bij me.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *