LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 7 februari 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 7 februari 2017

De banken stimuleren melkveehouders om hun bedrijf nu te verkopen of liever nog, te sluiten. Er is een regeling in het leven geroepen die de boer 1200 euro per verkochte melkkoe geeft. Wacht je langer, dan wordt de vergoeding lager. De boeren wordt voorgehouden dat ze dan vooral niet moeten stoppen, maar vooral jongvee moeten gaan houden. Dan krijgen ze in 2018 weer fosfaatrechten die ze kunnen verkopen. De fosfaatrechten zijn 4000 euro waard. Als het geen grootschalig bedrog is, dan lijkt het er toch wel verdacht veel op. De banken werken er graag aan mee.
– Wederom een gevalletje van alternative facts voor Trump. Volgens hem schrijven onze Europese kranten niet over terroristische aanslagen door jihadisten. Zo zouden de aanslagen in Parijs en Nice amper besproken zijn in onze pers. De enige juiste reactie daarop: Welke aanslagen?
Morgens heb ik even wat keiharde cijfers over hoeveel doden er in de VS sinds 2001 jaarlijks vallen en wat de oorzaak daarvan is. Dan gaan de oogklappen toch echt wel even open.
– BeursAccent heeft afgelopen maand weer een positie 100% zien halen en daarop is de initiële investering teruggehaald. Het was de tweede keer dit jaar na een toch wat tegenvallend 2016. In dat hele jaar zagen we slechts 3 x 100% winst gehaald worden en moesten we ook wat verliezen incasseren.
– De site onderneemhetonline is in een nieuw jasje gestoken. Laat eens weten hoe of je het vindt.
– Gisteren heb ik privé winst genomen in een goudaandelen positie en heb ik er een langer lopende call optie voor teruggekocht. Met een deel van mijn winst heb ik nu dus nog altijd een recht op 100 aandelen in de markt. Ik koop bijna nooit opties, maar dit aandeel is heel kansrijk en daarom nu de winst gepakt en dus binnen en alleen met een deel daarvan nog risico in de markt. Mogelijk dat ik later op een hoger niveau dan ook nog een keer een call ga schrijven. Op 1 maart is er weer een optiecursus. Dan komt zo’n strategie ook vaak ter sprake.
– Mogelijk kunnen zo’n 3000 klanten van Aegon en Dexia alsnog extra vergoeding tegemoet zien vanuit de aandelen lease affaire. Het hoogste Nederlandse rechtscollege heeft geoordeeld dat de berekeningen niet juist zijn gedaan.
– Er staan veel fouten in de energie nota. Deze is echter zo opgesteld dat amper te controleren is of er fouten in staan. Zeker mensen met een slimme meter en zonnepanelen moeten extra oppassen. De energiebedrijven maken gek genoeg vrijwel nooit vergissingen in uw voordeel.
– De goudprijs blijft lekker oplopen de laatste anderhalve week!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *