LADEN

Typ om te zoeken

Amerikaans Economisch beleid

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Amerikaans Economisch beleid

Onder Obama groeide de economie van de VS, maar het gebeurde doordat men enorme hoeveelheden geld bleef bijdrukken. In feite werd daarmee het beleid van Bush Jr. simpelweg voortgezet. Bush Jr. verdubbelde het overheidstekort, maar tegelijk liet hij de economie in het honderd lopen.
Obama nam een failliette boedel over en besloot via geldcreatie de VS uit de crisis te trekken.
Het hielp.
Hoewel theoretisch de inflatie had moeten toeslaan, groeide de economie en bleef onder Obama inflatie uit.
Begrotingsdiscipline was er onder Bush Jr. niet te vinden en onder Obama vervolgens ook niet.
Trump won de verkiezingen niet alleen omdat Hillary enorm onpopulair was. Hij won ook omdat hij aangaf het anders te willen doen.
Ouderwetse begrotingsdiscipline en een veel zakerlijker opstelling zou er komen. Een zakenman zou de economie wel even vlot trekken.
Helaas had Trump één ding niet verwacht…
Namelijk dat hij écht zou winnen.

Hij had dan ook geen team gereed staan om al die mooie woorden in een degelijk plan te vatten.
Wat Trump dus deed, was in feite het team van Bush Jr. (Lees Team Goldman Sachs) van stal halen.
Die mannen stonden klaar om … het beleid van Obama voort te zetten…
En aldus geschiedde.
Het verschil was dat er een schaamteloze belastingmeevaller kwam voor de rijken in de VS en voor de grote bedrijven in de VS. Dát was het extraatje dat de bankiers nog graag even aan de rijke klanten wilden verstrekken. Verder haalden ze de “groene’ elementen uit het beleid. Milieu en klimaat deden er niet meer toe onder Trump.
Trump bleek zich vervolgens ook niet te willen bemoeien met de uitvoering van het beleid en liet het allemaal over aan mensen die zich als vrijwilliger aan kwamen melden. Denk aan Betsy Devos en Ben Carson. Ook de bankiers van Goldman Sachs kregen vrij spel onder zijn regering. Het team kwam vol te zitten met mensen die hunkerden naar een toonaangevend baantje, pure macht, egostreling of schaamteloze zelfverrijking. Vakkannis was niet nodig. Trump was al lang blij dat ze zich vrijwillig kwamen melden.

Hoe dan ook, Trump verdubbelde het overheidstekort al tijdens de goede tijden en nu met Corona willen we helemaal niet meer weten welke puinhoop er financieel van gemaakt is.

Het maakt niet uit welke president er zit, men is niet bereid om een reëel economisch beleid te voeren zolang als het kunstje van de geldschepping zo lekker werkt.
De gemiddelde Amerikaan boeit het ook niet.

De VS staat niet alleen in haar gebakken lucht economisch beleid. China doet precies hetzelfde en beide landen jagen elkaar nu op. Ze moeten beide blijven dansen op de muziek… Of ze moeten beide tegelijk stoppen. Maar dat laatste moet je elkaar op kunnen vertrouwen. Dat vertrouwen is er niet. Dus moeten ze op deze muziek blijven dansen, terwijl de Titanic ondertussen zinkt.
De structurele oplossing is de economie een enorme opdonder geven en de enorme schuldenlast van de overheden schrappen.
Dat zal je economie enorm doen krimpen en er is geen garantie dat de economie dan na enige tijd weer weet op te krabbelen. In de jaren dertig lukte het ook niet. Alleen de Tweede Wereldoorlog en de geldhervorming daarna wisten de crisis te bedwingen.
Een andere oplossing is een enorme inflatie laten ontstaan, die de schulden ook wegvaagt. Maar zo’n inflatie slaat ook de rijkdom van pensioenfondsen weg. De babyboomers zullen dat ook niet waarderen.
Kortom, men gaat gewoon door met de geldschepping, zolang het feest duurt. Welke president er zit boeit niet. Dit beleid staat al vast. Niet de president bepaalt het beleid, maar de bankiers van de FED en Goldman Sachs bepalen dat.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *