LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 nov 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 nov 2020

president biden
  • Eindelijk is het vanmiddag zo ver. In de VS is het eindelijk officieel verkiezingsdag. Ondertussen hebben volgens mij nu al voor deze dag meer mensen gestemd dan in het totaal van de 2016 verkiezingen. Hoe gaat het vandaag verlopen? Het meest waarschijnlijke scenario is aanvankelijk een grote voorsprong voor Trump. De stemmen die de afgelopen weken zijn ingeleverd zullen grotendeels pas NA vandaag worden geteld. De verwachting is dat de meeste stemmen die vooraf zijn ingeleverd op Biden zijn uitgebracht. Dus als die stemmen vanaf morgen ook geteld gaan worden, gaat Biden weer inlopen en mogelijk uiteindelijk winnen.
  • Waarom zijn de polls in de VS redelijk onbetrouwbaar? De belangrijkste reden is dat veel mensen aan de rechterzijde de telefoontjes van de pollsters niet vertrouwen en dus niet (durven te) zeggen dat ze voor Trump stemmen. Dat kan dus nog voor een verrassing gaan zorgen als die mensen uiteindelijk wel stemmen.
  • Quote had weer een nieuwtje. Nog nooit eerder voorgekomen… De rijken zijn afgelopen jaar weer rijker geworden. Hoe lang doen ze die Quote 500 al en hoe vaak is dat nu eigenlijk al voorgekomen? Het was dus weer wereldnieuws. Wie had dat nu gedacht dat de rijken rijker geworden waren? Wat een enorme verrassing.
  • De Nederlandse piloten van AirFrance/KLM zijn bereid tot een loonoffer. De Franse piloten hoeven niets in te leveren. Waarom moet Nederland dan miljarden aan KLM geven?
  • Ik heb de afgelopen dagen in de VS weer drie huizen gekocht en sta nu op een totaal van 29. Acht daarvan zijn nog niet verhuurd. Die huizen moeten nog gerenoveerd worden. Bij één verhuurd huis is sprake van een huurder die al meer dan een half jaar geen huur betaald.
  • China koopt steeds minder Amerikaanse staatsschulden op.
  • De aanvallen van moslim extremisten op Europa nemen weer toe. Of we nu willen of niet, er is een oorlog gaande en moslim extremisten hebben het op onze manier van leven voorzien. Daar zullen we een antwoord op moeten gaan formeren. Dat is niet makkelijk, want de extremisten zijn een kleine minderheid, maar ze kunnen alleen maar bestaan dankzij een zwijgende meerderheid. We zullen dus het gesprek moeten aangaan met die zwijgende meerderheid om die extremisten uit te roken uit onze maatschappij.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *