LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 nov 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 nov 2020

president biden
  • Hoewel Biden qua verwachte kiesmannen vanochtend voor staat, is het nog geen gelopen race in de VS. Zoals we al wisten is er in enkele staten eerst een voorsprong voor Trump, die dan door het tellen van de vooruit ingestuurde stembiljetten alsnog die voorsprong kan verliezen. De VS gaat zich naar mijn idee opmaken voor een wekenlange strijd om het presidentschap. Hoe dan ook, Trump doet het beter dan vanuit de polls verwacht werd. De vraag is of het genoeg is om zijn positie te behouden.
  • Overigens heeft Trump zich net al al winnaar verklaard en hij wil nu de rechters vragen de tellingen te stoppen. ALS hij dat doorzet, dan is dat het einde van de Amerikaanse democratie. Immers moet IEDERE stem geteld worden.
  • De IPO van Ant Group in Hong Kong is uitgesteld. Volgens de beursautoriteiten waren er nog flinke problemen op komen zetten en zat er niets anders op dan de zaak uit te stellen. De topmannen Eric Jing en Simon Hu moesten zich, samen met executive Jack Ma, bij de autoriteiten melden. Het ging vooral om openheid zaken. Het lijkt er op dat de autoriteiten vooral Jack Ma even terug wilden fluiten. Hij had recent behoorlijke kritiek op het Chinese bankwezen. Zoiets wordt niet gewaardeerd door de politieke machthebbers. Ze zien dat als ondermijning van de staat. Kritiek uit je niet openlijk.
  • Aandelen Alibaba zijn gevoelig lager na het afblazen van de Ant Group IPO. De waardering van Alibaba is nu 60 miljard dollar lager!
  • Saudi Aramco zag haar netto winst met 45% dalen doordat de vraag naar olie in ingestort. Weliswaar een andere reden dan ik voorheen dacht, maar dat de netto winst zou dalen, is geen verrassing voor me.
  • Renault gaat stoppen met dieselmotoren in de door haar aangeboden auto’s. Ze stappen in plaats daarvan over op elektrisch aangedreven auto’s. Ondertussen merk ik dat ook autogas veel minder beschikbaar is. Verschillende oliemaatschappijen zijn recent gestopt met het aanbieden van autogas bij hun pompen. In mijn woonplaats zijn we de laatste maanden van drie pompen terug naar één gegaan.
  • Heeft u uw N26 rekening al geactiveerd? Ik raad deze rekening van harte aan. Bijzonder handig om die rekening actief te hebben. Ik betaal er nu al de nodige rekeningen automatisch mee. Kijk hier
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *