LADEN

Typ om te zoeken

AFM op oorlogspad

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

AFM op oorlogspad

De AFM heeft haar peilen gericht op ‘adviseurs’ die dat officieel niet zijn. De lijn wat mag en wat niet mag is niet altijd even helder en de AFM wil nu veel duidelijker maken wat wel en niet mag en zal dus ongetwijfeld enkele personen uitkiezen die geslachtofferd worden.
Het gaat ze in finfluencers. Mensen die online over financiële producten schrijven en video’s maken en die daar mogelijk illegaal geld mee verdienen of niet open zijn over de manier waarop ze daar geld aan verdienen. Ook gaat het om mensen die zonder vergunning één op één adviezen geven.
De AFM staat niet bepaald bekend om haar subtiele aanpak en hun aanpak letterlijk levens kapot maakt, zitten ze daar niet zo mee. Iedereen in de financiële sector is voor de AFM een potentiële oplichter en moet als zodanig aangepakt worden.
Zo ver ik weet, zit ik met mijn publicaties ruim binnen de lijntjes, maar we gaan het zien. Een bericht als dit zal ongetwijfeld niet erg populair bij de AFM zijn. Ik zit hier echter niet om vriendjes met de AFM te worden. Ik zit hier eerder om ze te wijzen op hun eigen soms scha(n)delijke praktijken. Overigens heb ik er NIETS op tegen als ze adviseurs aanpakken die duidelijk aan de verkeerde kant van de lijntjes opereren. Ook ik heb daar last van. Maar ook dan kan je als AFM wel menselijk blijven en bij twijfel gevallen een gesprek aangaan, in plaats van met een politiemacht binnen te vallen en een bedrijf en reputatie direct kapot maken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *