LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 dec 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 dec 2021

  • Gisteren zware dalingen op de beurzen en vanochtend flink hogere futures. Het is nog niet gedaan met de mooie lange termijn opgaande trend, maar de schrik zit er bij beleggers wel goed in.
  • Shell vertrekt 31 december officieel uit Nederland.
  • Het aandeel Tesla kwam gisteren onder de $900 per aandeel en verloor daarmee alle winst die vanuit de deal met Hertz behaald was. Het verlies was gisteren 3,5%.
  • Omicron is in de VS nu de dominante vorm van Covid geworden. Toch kies de VS niet voor een lockdown. Ze willen daar niet langer de economie opofferen voor mensen die zichzelf niet willen beschermen. De prioriteiten komen er al duidelijk anders te liggen. De beurs daalde gisteren wel en dat werd toegeschreven door journalisten aan angst voor Omicron. Zou het de economie toch gaan schaden?
  • In China heeft een online influencer een boete van 210 miljoen dollar gekregen. Ze was ‘vergeten’ wat inkomsten op te geven. Ze had onder meer een ruimtereis weten te verkopen. Ze is een zeer succesvolle verkoopster voor Alibaba. Ze weet dagelijks miljoenen aan omzet te creëren.
  • Bitcoin won vannacht bijna 5% aan waarde.
  • In Turkije heeft Erdogan de rente verder verlaagd waarna de ontwaarding van de lira nog weer versnelde. Maar… vervolgens kwam hij met een mededeling dat hij de spaargelden zou beschermen. De markt geloofde dat en de lira won daarop weer aan waarde. Erdogan hoopt overigens met de lagere waarde van de lira de export van Turkije een boost te geven. Turkse producten worden door de daling van de lira goedkoper en via die weg hoopt hij de economie van Turkije te laten groeien. Een strategie die spaarders hun spaargeld kost. Zijn BS mededeling dat hij de spaarders zal beschermen slaat nergens op. Ze kopen liever goud van hun spaargeld.
  • Welke Corona versie heeft u? In Denemarken wordt bij vrijwel alle positieve coronatest onderzocht welke variant het betreft. In Nederland wordt dit slechts bij 1 procent van de positieve tests gedaan, meldde NRC vrijdag. We gokken er in Nederland dus maar een beetje naar.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *