LADEN

Typ om te zoeken

ABNAMRO maakt 225.000 zoek

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

ABNAMRO maakt 225.000 zoek

onkunde, oplichting

Gisteren maar eens gebeld. Immers, de 21 dagen zijn voorbij. 21 dagen die ABNAMRO zegt nodig te hebben om de betaling die ze zoekgemaakt hebben terug te vinden.
ABNAMRO kan dan vervolgens niet eens tellen, want uiterlijk na 21 dagen reageren kunnen ze ook niet.
Ik dus bellen.
De medewerkster heel aardig geeft me aan dat het wel een heel lijvig dossier is…
Oooh?
Wat hebben ze allemaal over mij liggen bij ABNAMRO?
Ik weet serieus van niets.
Wordt het tijd dat ik inzage ga vragen in hun dossier over mij en mijn bedrijf?
Blijkbaar ‘ben ik in beeld’ bij de bank of bij de toezichthouder. Zo ver ik weet heb ik niets onoorbaars gedaan, maar zoals u weet, ben ik uiterst kritisch naar zowel de banken als de toezichthouder.
ABNAMRO heeft bij de mislukte overboeking een tussenbank in Canada gebruikt om het geld naar de VS over te maken. Die Canadese tussenbank is laks. Ze hebben pas na verschillende pogingen van ABNAMRO op 5 november een eerste reactie gegeven en dat was tevens het enige teken van leven. Blijkbaar is ABNAMRO ook laks, want die reageren ook dus pas heel laat en te laat naar mij toe.


Blijkbaar zijn er tussen de banken onderling geen afspraken gemaakt over hoe snel er gereageerd moet worden.
Klanten doen er voor de banken misschien niet zo toe?
Hoe moeilijk is het om 225.000 euro over te maken?
Hoe moeilijk is het om vervolgens onderling en naar de klant toe tijdig te reageren? De laksheid straalt er in alle opzichten vanaf.

Ik heb eens gekeken waar ik in Nederland als BV een klacht hierover kan indienen. In feite komt het er op neer dat dit zakelijk gezien eigenlijk niet echt kan.
KIFID kijkt zakelijk slechts naar twee soorten klachten. Internationaal betalingsverkeer valt daar niet onder.
AFM is voor particulieren.
De Nederlandsche Bank wil de klacht wel ontvangen, maar zal er inhoudelijk niet op ingaan.
De ACM is voor particulieren en gaat niet over de banken.

Wat is het advies van de AFM:
Kom er met de bank uit en als dat niet lukt, binnen drie maanden naar KIFID. Die zal dan laten weten of ze de klacht willen behandelen. (Kleine kans, gezien het onderwerp) Pas daarna kan je zelf naar de rechter stappen.

In feite sta je met een zakelijke bankrekening dus vrijwel machteloos tegenover de banken. De autoriteiten gaan echt geen vuist maken tegen de machtige banken en men is er blijkbaar vanuit gegaan dat het zakenleven en de banken twee handen op één buik zijn. Daar zit in de ogen van de toezichthouders geen spatje licht tussen en ze regelen het onderling maar. Naar de rechter stappen is een mogelijkheid. Dat is echter ook een strijd van David tegen Goliath. De banken hebben teams met juristen klaarstaan. Die zullen vrijwel zeker in staat zijn om e schuld van het probleem elders te leggen en diep in de voorwaarden is er vast wel ergens te lezen dat ze bank geen verantwoordelijkheid heeft.
Als het argument tegen bitcoin is dat het wetteloos is, dan is dat een drogargument. De reguliere banken geven je (zakelijk) niet meer wettelijke zekerheid.

Tags

14 Reacties

 1. Frank 12 november 2019

  Volgende keer dus met crypto currency betalen ?
  Sneller, directer.
  Al was het maar om de arrogantie van de banken te pareren

  Beantwoorden
 2. Eppo 12 november 2019

  weet je zeker dat Je geen letter verkeerd ingevuld hebt in je storting , zoals in je stukje ? De laksheis

  Beantwoorden
 3. nico van veen 12 november 2019

  tom, jij wilt geld lenen en uitlenen en onroerendgoed ontwikkelen. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.dat willen banken en autoriteiten helemaal niet.tom moet straatarm blijven en arme zzp er worden of bij een baas.50 jaar geleden zei mijn oma al.dubbeltje mag geen kwartje worden.gelukkig ben ik 2kwartjes geworden. geeft ook veel zorgen. bekijk het net als bij onteigeningen en de boeren.het doet pas pijn als regering jouw grond afpakt.vaak zonder goeie vergoeding. of je halve of hele bedrijf afpakken.ik werd voor de 4e x onteigend en bedrijf zou binnen 4 jaar waardeloos worden.sussende woorden.het is pas over 4 jaar!sterkte en groeten,nico

  Beantwoorden
  1. jmm.peters 12 november 2019

   nico je staat niet alleen…ze hebben mij ook alles afgepakt.

 4. jmm.peters 12 november 2019

  het zaken doen word je zo op deze manier wel onmogelijk gemaakt. nederland zou trots moeten zijn op ondernemers die hun geld in het buiten land verdienen. daar leeft naast het aardgas nederland van. of zeg ik iets verkeerds.

  Beantwoorden
 5. Arnold van Dijk 12 november 2019

  Dag Tom,

  ABN Amro is een staatsbank. Je mag verwachten dat die netjes handelt.
  Leg het eens voor aan de minister van Financiën. Misschien wil die helemaal niet zo’n slechte naam van de bank in stand houden.

  Beantwoorden
 6. Willem in 't Hout 12 november 2019

  Het is schandalig. Je geld van de bank afhalen (daarvan ben ik voorstander) gevolg is dat wit geld, in feite zwart wordt. Je mag per slot geen geld in huis hebben. Zo België, ik hoorde dat betalingen boven de 500 euro per bank moeten worden gedaan. Hoe absurd.
  Ik heb een huis en rekening in Roemenië, Begon 11 jaar geleden met 12,75 % rente. (Nu nog 1,6) Maar Roemenen sparen zelf en zeggen per definitie. Banca este buzunar. (de bank is mijn Broekzak.) Die mentaliteit hang ik aan.
  Succes met je strijd. gr. WLLM

  Beantwoorden
 7. Paul 12 november 2019

  Tom, zou het niet zomaar kunnen zijn dat er een of andere inlichtingendienst aan de andere kant van de oceaan je het leven wat moeilijker maakt. Jij bent immers ook niet zo mild over hun economische systeem, terwijl je er wel een graantje van mee wil pikken… Dat schuurt een beetje.

  Sowieso is het onprofessioneel om de hobby-columnist te gaan uithangen als je beleggingen van anderen beheert. Wordt columnist/opiniemaker/journalist of fondsbeheerder/investeerder, maar een combinatie daar worden je klanten niet gelukkig van……

  Beantwoorden
  1. Tom Lassing 12 november 2019

   Ja Paul, het zou kunnen dat ze lastig willen zijn. Ik weet niet of dat zo kinderachtig te maken zou hebben met mijn mening over het land of hun president. Ik ben geen tegenstander van hun economische systeem. Ik ben kritisch op hun politieke systeem. Het zou politiek gezien heel wat eerlijker kunnen in ’the land of the free.
   Je commentaar op mijn werk is bull shit. Ik beheer geen geld van anderen. Begrijp je wel dat dit een beschuldiging is van een strafbaar feit? Zoiets moet je hard kunnen maken en ik zou het kunnen zien als smaad. Hard maken of excuses aanbieden!
   Ik ben schrijver en ik ben belegger/investeerder. Ik ben ook vader en atletiektrainer. Zo ben ik heel veel dingen. Wie ben jij om te bepalen welke zaken wel en welke niet bij elkaar kunnen horen? Wat is dat ineens voor wijzend vingertje? Wat een vijandigheid ineens… “Onprofessioneel, hobby-columnist, uithangen” Ik ben al sinds 1993 ‘hobby-columnist en belegger/investeerder’. Ben jij niet een klein beetje out of touch met je reactie ruim een kwart eeuw nadat ik er mee begonnen ben? Ik begrijp niet waar deze vijandigheid van jou uit ineens vandaan komt. Ik zie graag je excuses tegemoet. De opmerking dat ik geld van anderen beheer is hier niet goed gevallen. Ik wil dat uit de wereld hebben.

 8. Paul 12 november 2019

  Beste Tom,

  Ik had begrepen dat jij geld aantrekt voor investeringen in onroerend goed in de VS. Als dit anders ligt dan zeker mijn welgemeende excuses!

  Beantwoorden
  1. Tom Lassing 12 november 2019

   Paul, ik leg je het graag uit hoe het zit en excuses aanvaard.
   Ik heb inderdaad investeringen in Noord Amerika, maar ik ‘beheer’ dat geld niet. Het geld is aangetrokken via een erkend en goedgekeurd crowdfunding platform. Ik leen dat geld van dat platform, niet van de individuele beleggers. Ik weet zelfs niet van wie ik het geld indirect geleend heb.
   Dat geld betaal ik een vaste rente over. Ik beleg er niet mee, ik onderneem er mee.
   In feite niet anders dan geld dat van een bank geleend is.

   Waarom ik er zo over viel: Illegaal geld beheren is strafbaar en kan zelfs tot gevangenisstraf leiden. Suggereren dat iemand dus illegaal an het beheren is (ik heb geen vergunning, dus suggereren dat ik geld beheer, is aangeven dat ik dat illegaal doe) kan problemen geven als dat niet aangevochten wordt. Ik ben gewoon een ondernemer die ook nieuwsbrieven schrijft en uitgeeft. Zoals gezegd al vanaf 1993.
   Ik doe dat op geheel mijn eigen manier waarop ik er af en toe stevig in ga. Dan worden er wel eens wat veertjes in de war gebracht…

 9. Paul 12 november 2019

  Hallo Tom, nu is het duidelijk: je beheert geen geld van anderen. Ik dacht dat je geld investeerde en beheerde van anderen en was daarom verbaasd dat je dat combineerde met het uitdragen van uitgesproken meningen over vele zaken. Ik heb zeker begrip voor je boze reactie nu je verduidelijkt hebt dat je voor het beheren van geld van anderen een vergunning nodig hebt. Daar was ik niet van op de hoogte en wilde geenszins suggereren dat je je met strafbare feiten bezighoudt.

  Beantwoorden
 10. jmm.peters 13 november 2019

  tom mischien ben je in deze fuik gelopen?
  https://www.facebook.com/groups/1502574859957970/permalink/2453008328247947/
  De onderzoekers gaan ervan uit dat jaarlijks in Nederland bijna €16 mrd aan crimineel geld wordt verdiend. Daarvan wordt de helft in Nederland witgewassen. Daarnaast stroomt €5 mrd crimineel geld uit het buitenland Nederland binnen. Tezamen is dit goed voor 1,6% van het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp). Meer dan € 4 mrd daarvan stroomt weer door naar het buitenland. Verreweg het meeste geld wordt witgewassen in de VS en het Verenigd Koninkrijk: ze zijn samen goed voor bijna € 340 mrd oftewel 40% van het geschatte witwastotaal van 36 Oeso-landen.

  Beantwoorden
  1. Tom Lassing 13 november 2019

   Neen, ABNAMRO erkent dat de betaling gedaan is en dat de gegevens juist waren. Het is onderweg zoek geraakt, want mijn bank in de VS kan aantonen dat het er nooit ontvangen is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *