LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 nov 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 nov 2019

warme hand, koude hand

Mijn stukje over de warme of koude hand viel enkele lezers rauw op hun dak. (en dat moest ik horen) Ik heb het niet bedoeld als vingerwijzing, maar alleen als tip. Het zou zonde zijn als u daar veel te laat aan gaat denken. In Nederland bestaat een schenkingsvrijstelling van enkele duizenden euro’s per jaar. Je hoeft natuurlijk niet je hele hebben en houden al tijdens leven aan de kinderen te geven. Je moet zelfs niets, het was maar een idee.

Afgelopen vrijdag een gezellige en leerzame middag over P2P. Het netwerk is nog weer verder uitgebreid met mogelijkheden. De bonus van 20 euro is nog altijd van toepassing.

Heeft de flinke daling van de goudprijs te maken met de aflopende termijncontracten? Bij Goldmoney sluiten ze het niet uit. De beweging was opmerkelijk, mede omdat het aantal contracten toenam, niet afnam. Blijkbaar zijn grote partijen aan het speculeren op heel korte termijn bewegingen van een forse omvang.

Iran zegt dat het een enorm olieveld ontdekt heeft. Het is zo groot dat Iran hiermee de derde olienatie ter wereld wordt. (gemeten naar geschatte voorraad in de bodem.)

Singles Day (11/11) is bij Alibaba een nieuw record geworden. Al na negen uur werd de omzet van vorig jaar bereikt, namelijk 23 miljard dollar. Ik heb enkele producten qua prijs gevolgd. Ondanks kortingen van 40% is geen één van de producten goedkoper dan zes weken geleden. Het is daarom in mijn ogen één grote oplichting.

Eneco staat te koop en twee partijen hebben zich al gemald, namelijk Shell en Rabobank. Lekker idee dat een bank nu ook onze energie wil gaan regelen. Dat geeft vertrouwen… (niet dus) Wanneer gaan de ogen nu eens open over de banken? Verplichte splitsing moet er komen tussen de geldcreërende bank en de bank die verdere economische posities wil opbouwen. Op de huidige manier is het valse concurrentie.

De protesten in Hong Kong zijn dodelijk geworden. Eén persoon is dood na een val en een ander zwaargewond na door een politieagent beschoten te zijn. Dit dreigt een burgeroorlog te gaan worden en ik denk dat China daar ook zo over denkt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *