LADEN

Typ om te zoeken

Aandeelhoudersvergadering Berkshire Hathaway (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Aandeelhoudersvergadering Berkshire Hathaway (Tom Lassing)

Dit weekend was het weer de jaarlijkse happening in Omaha. Warren Buffett en Charlie Munger maakten er weer een feestje voor de aandeelhouders van. Er waren meer dan 30.000 aandeelhouders aanwezig.
Om met een interessant item te beginnen. Een aandeelhouder vroeg zich af hoe Warren Buffett zijn belegging en consumptie van Coca Cola kan rijmen met gezond eten.
Warren Buffett gaf aan dat gelukkig zijn ook gezond is en hij wordt gelukkig van het drinken van Coca Cola.

warrencola

Charlie Munger was veel directer. Charlie vond het een stupide vraag. Wat hem betreft is gezondheid geen issue voor een belegger. Eerder in de bijeenkomst gaf hij overigens aan dat hij met zijn 92 jaar nog altijd wat te leren heeft. Dat is wat mij betreft wel duidelijk geworden in zijn beantwoording. Daar had wel wat meer nuancering in mogen zitten. Coca Cola is door de toevoegingen in de frisdrank een ongezond goedje. Dat hoef je in mijn ogen niet goed te praten als leiding van Berkshire Hathaway, maar je hoeft vraagstellers daarover ook niet weg te zetten als debielen.
Ik heb een andere mening over beleggen en zaken als karakter, duurzaamheid, gezondheid en ethiek in het algemeen. Je kan natuurlijk besluiten dat je ondanks dat iets ongezond etc. is, toch besluit dat het een bedrijf is waar je als belegger in kan investeren. Zo heb ik zelf aandelen van enkele banken… If you can’t beat them, join them kan een motivatie zijn. Je kan natuurlijk ook puur voor de kans op winst gaan.
Over winst gesproken, de winst van Berkshire Hathaway is in het eerste kwartaal van 2016 iets afgenomen. Dit kwam onder andere door een dure hagelstorm in Texas en ongelukken op het spoor. De winst over het eerste kwartaal was 3,73 miljard terwijl dat een jaar geleden nog 4,24 miljard was. Over heel 2015 nam de winst en omzet wel iets toe.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *