LADEN

Typ om te zoeken

1.000.000 werd 6.200

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

1.000.000 werd 6.200

verkiezingen

De herverkiezing van de Amerikaanse president is bijzonder onzeker geworden. Dit weekend waren er twee onderwerpen die in de VS niet lekker zijn gevallen en die zijn herverkiezing flink minder waarschijnlijk maakt.
De eerste was het feit dat de rally in Oklahoma een drama was. Het team rond de president was er van overtuigd dat er een enorme vraag was naar de kaartjes. Ze hadden letterlijk meer dan een half miljoen mensen verwacht. De voorbereidingen waren er voor zo’n grote opkomst. De president had het zelfs over een miljoen mensen!
Het werden er net geen 6.200.
Op de rally ging het grootste gejuich op voor het feit dat de president in staat was om een glas water met één hand te drinken.
Serieus, daar waren ze helemaal lyrisch over.
Zo veel kan hij blijkbaar al.
Het andere onderwerp waar de VS druk mee was, was de staatsgreep door het Witte Huis in de Amerikaanse juridische wereld. Het juridische district Zuid New York heeft veel van de aanklachten en onderzoeken naar de huidige regering naar zich toegetrokken.
Om deze onderzoeken te frustreren en mogelijk zelfs helemaal te laten stoppen, heeft de minister van Justitie vrijdag aangegeven dat de hoofdaanklager zijn ontslag heeft ingediend.
Die aanklager gaf daarna aan dat hij dat helemaal niet gedaan had en dat de minister van Justitie hem ook helemaal niet kan ontslaan.
De minister van Justitie kwam daarop terug met de bevestiging dat hij gelogen had en met de mededeling dat hij de President gevraagd heeft om de hoofdaanklager alsnog te ontslaan. De president had daarbij ook de tijdelijke opvolger al aangewezen.
Daarop kwam de reactie terug dat ook dát helemaal niet kan.
Vervolgens kwam vanuit het Witte Huis de mededeling dat de nummer twee van het district het tijdelijk zou overnemen van de hoofdaanklager. Daarop heeft de hoofdaanklager zijn taken alsnog neergelegd.
De president heeft al iemand voorgedragen, namelijk het hoofd van de Beurswaakhond SEC.
Daarop heeft de voorzitter van de Juridische Senaatscommissie laten weten dat hij hecht aan de traditie van de blue slip. Dat wil zeggen dat de congresleden uit het desbetreffende district er eerst hun mening over moeten geven.
Er gaat nu dus verder niets gebeuren totdat die blue slip procedure is doorlopen.
De staatsgreep in de juridische wereld is dus mislukt, maar wel is het gelukt de hoofdaanklager te verwijderen. Dat feit alleen is al diep triest.
Steeds meer Amerikanen wordt duidelijk dat de huidige president geen tweede termijn moet krijgen. De wetteloosheid neemt op alle vlakken toe en de corruptie wordt steeds duidelijker.
Als zelfs in Oklahoma slechts 6.200 mensen opdagen voor een zo gehypte rally voor de zittende president, dan is duidelijk dat ze hem nu behoorlijk beginnen uit te kotsen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *