LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 27 sept. 2018

Uncategorized

Marktbeeld 27 sept. 2018

– UniCredit heeft naar verluidt interesse om ING en/of ABNAMRO over te nemen. Het is een raar verhaal, omdat UniCredit een waarde heeft die tussen deze twee banken in ligt. Waar ze het geld dan vandaan moeten halen? Of moet het een transactie in aandelen gaan worden? Ook UniCredit is niet zo heel lang geleden met vele miljarden gered.
– Gisteren kwam de FED weer met haar rentebesluit. De verwachting was een renteverhoging met 0,25% en dat is wat beleggers ook kregen. De koersen stegen aanvankelijk, totdat Powell het ging uitleggen. Zijn woorden werden niet in dankbaarheid ontvangen en aandelenkoersen daalden vervolgens weer.
– In de Italiaanse begroting is een basisinkomen opgenomen! Ook is er het plan om de pensioenleeftijd te verlagen. Dit alles gaat lijnrecht in tegen de begrotingsregels van de EU. Italië heeft na Griekenland relatief al de hoogste staatsschuld. (130% bbp) Het plan van de Italiaanse regering is om armoede in Italië uit te bannen. Het basisinkomen is daar de oplossing voor. Ik ben het daar volkomen mee eens, ik had alleen verwacht dat een rijk land het eerst zou uitproberen.
– Ryanair heeft last van stakingen, maar ook van de EU. EU-Commissaris Marianne Thyssen heeft de CEO van Ryaniar te kennen gegeven dat ook dat bedrijf zich aan Europese wetgeving te houden heeft. Dat was niet wat de CEO verwacht had te horen.


– Volgens een denktank van HSBC zal China in 2030 de grootste economie van de wereld vormen. Wat ze hebben gedaan, is de huidige groeipercentages doorzetten en het is niet al te ingewikkelde wiskunde om dan te constateren dat China wel de grootste moet zijn. Hoe bereken je dat? Het wordt hier uitgelegd

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *