LADEN

Typ om te zoeken

Verdienmodel Social Media (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Verdienmodel Social Media (Tom Lassing)

Gisteren heb ik een interessant gesprek/lunch gehad met Maarten Verheyen, de CEO van de Nederlandse broker TradersOnly.
We hadden het onder meer over waarom het eigenlijk van de gekke is dat we moeten betalen om interessante content op Facebook te kunnen plaatsen. Tenminste… we kunnen het wel plaatsen, maar Facebook gaat het netwerk pas inzetten als we er geld tegenaan willen gooien.
Kan dat en moet dat niet anders?
Wij zijn van mening dat dit zo is. Zo’n Social Media netwerk zou jou juist moeten betalen als je interessante content weet te plaatsen. Hoe meer mensen het zien, des te meer zou je aan vergoeding moeten krijgen.
Sterker nog, ook de mensen die het zien zouden daarvoor betaalt moeten krijgen. Het Sociale Media netwerk zou als het ware een inkomstenbron moeten worden van alle gebruikers en niet alleen voor het Social Media netwerk.


Maar wie betaalt er dan?
Uiteindelijk betaalt dan de partij die er slechts reclame op wil maken. Partijen die de moeite niet willen doen om er interessante content op te plaatsen, maar die gewoon hun naam of hun product gepromoot willen zien worden.
Als dit dus ‘meeloopt’ op jouw interessante content, dan zou je daar een vergoeding voor moeten krijgen.
Het was geen toeval dat we het daarover gingen hebben. We bespraken namelijk mijn nieuwe Crypto rapport en één van de tips daarin is een initiatief in die richting.
In de kern is zoiets naar mijn idee kansrijk en blockchain kan er de oplossing voor bieden.
Meer weten? Bestel dan het Crypto rapport “Rijk worden met Crypto’s”!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *