LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 1 juli 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws Uncategorized

Marktbeeld 1 juli 2020

  • We zijn ondertussen al weer halverwege gekomen van wat we rustig rampjaar 2020 kunnen noemen. Laten we hopen dat de tweede helft beter gaat. In Europa is de Corona crisis bijna voorbij. Als we de grenzen gesloten houden voor mensen uit de brandhaarden, dan zullen hier de laatste brandjes ook wel geblust kunnen worden.
  • De politieke crisis rondom de Rusland bonus neemt nu toe in de VS. De Senatoren krijgen nu apart per politieke partij briefings vanuit het Witte Huis. Republikeinse senatoren boycotten briefings waarbij Democraten voorzitter zijn. Dit doet de Republikeinen enorm veel pijn en ze weten niet hoe ze er mee om moeten gaan.
  • Uitkomen met inkomen. Een gratis E-boekje dat ik ruim drie jaar geleden schreef. Vraag het hier op.
  • Booking.com heeft nu toch haar naam als merk mogen vastleggen. Het was een probleem omdat booking een gewoon woord is dat we moeten kunnen gebruiken zonder aangeklaagd te worden door de merkeigenaar. De .com toevoeging is volgens het hooggerechtshof van de VS voldoende om genoeg af te wijken. De procedure heeft negen jaar geduurd.
  • Shell heeft 22 miljard afgeschreven vanwege de aanhoudende lage olieprijs.
  • Nederland kan geen varkensvlees naar China exporteren vanwege de Corona uitbraken in de slachthuizen.
  • Een grote ster is ‘verdwenen’. Ineens was deze weg, zonder dat er een super nova gezien werd. Het is voor het eerst dat astronomen dit meemaken. Met onze huidige inzichten is zo’n gebeurtenis niet te verklaren. Weer jaren werk voor de sector derhalve.
  • In China is een nieuw soort varkenspest uitgebroken. Het lijkt op H1N1 en de Spaanse griep. Ik verwacht dat de paniek er over binnenkort wel zal uitbreken, met nog meer restricties tot gevolg. Op een gegeven moment moeten we ons gaan afvragen of “leven” nog wel mogelijk is. Zo ver is het nog niet, maar als de angst voor ziekte en dood zo groot wordt dat leven onmogelijk wordt, dan is het einde van de mensheid met rasse schreden aan het naderen. We moeten onder ogen gaan zien dat we ooit doodgaan. Wat de oorzaak ook is. Blijkbaar valt dat veel mensen erg moeilijk.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *