LADEN

Typ om te zoeken

Maatschappelijke Verantwoordelijkheid

Uncategorized

Maatschappelijke Verantwoordelijkheid

Gratis Nieuwsbrief met professionele adviezen:

Pro Gain BV en Beursbox.nl

Als ondernemer en als onderneming zijn we ons bewust van het feit dat ons succes deels het gevolg is van de mogelijkheden die de maatschappij ons biedt en geboden heeft. Een maatschappij die daarin nu en in de toekomst best ondersteuning kan gebruiken, zodat ook anderen via die maatschappelijke mogelijkheden kansen krijgen om zich te ontwikkelen.

Dat is waarom zowel Pro Gain BV als Beursbox.nl heel bewust ook inzetten op ondersteuning van die maatschappij.

Zo heeft Beursbox.nl het in 2006 op zich genomen om twee kinderen in Malawi te voorzien van een dagelijkse maaltijd. In Malawi is dat helemaal geen zekerheid dat je een maaltijd per dag krijgt en zeker geen afgewogen voedzame maaltijd. De kinderen daar kunnen er niets aan doen dat ze in dat straatarme land geboren zijn.

Verder was Beursbox.nl in de zomer van 2006 shirtsponsor van één van de grootste judo toernooien van Nederland.

In het seizoen 2006/2007/2008 was Beursbox.nl shirtsponsor voor een jeugdteam van voetbalclub ‘Best Vooruit’.

Naast deze activiteiten is de oprichter en huidig directeur van Pro Gain BV, Tom Lassing bijzonder actief als vrijwilliger in zijn woonplaats.

Zo is hij secretaris/voorzitter van het Bewonersoverleg van zijn wijk en is hij in de periode 2002 tot 2010 voorzitter van de koepel van de Bestse Erkende Bewonersoverleggen. (Vereniging GOEB) www.bewonersoverleg.nl geweest. In beide organisaties treedt hij (ook) nog op als webmaster.

Tom is daarnaast ook coördinator van de jeugdoptocht van het Bestse carnaval. Een optocht die jaarlijks op carnavals zaterdag door het centrum van Best trekt. www.jeugdoptocht.nl.
In 2006 is ten behoeve van de aanschaf van herkenbare kleding voor de jeugdoptochtcommissieleden door Pro Gain BV een eenmalige sponsoring bijdrage geleverd.

Daarnaast is Tom secretaris van Best Actief, dat jaarlijks op de derde zondag van september de Sociale Markt in Best organiseert. Op die markt staan jaarlijks zo’n 70, lokaal opererende, maatschappelijke organisaties die zich aan de Bestse bevolking presenteerden. Daar dit vaak gelijktijdig met de Braderie en het nationaal handmelktoernooi plaatsvindt, geeft dat ieder jaar weer een heel gezellige sfeer in het dorpscentrum.

Sinds één van de kinderen op Atletiek zit, is Tom ook hulptrainer en lid van het feestcomité bij de Atletiek vereniging geworden. Vanaf maart 2009 is hij Voorzitter TC Baan (Baanatletiek) en eind 2009 ook tijdelijk waarnemend voorzitter van de hele atletiekvereniging.

Als lid van de ‘Klankbordgroep Vrijwilligerswerk’ heeft Tom ook enige tijd de hand aan de pols tussen maatschappelijke organisaties en gemeente gehouden. Gevraagd en ongevraagd doet deze klankbordgroep aanbevelingen aan de politiek en gemeentebestuur. Op dit moment is deze klankbordgroep ‘slapend’ gegaan. Het is nu goed geregeld in Best

Naast deze lokale activiteiten is ook www.energiestart.nl opgericht. Dit initiatief bied een raam naar meerdere alternatieven en naar nieuwe visies op het gebied van energievoorziening in Nederland, de Benelux en Europa.

Welke bijdrage levert U aan de maatschappij waarin we leven?

Vrijwilligerswerk verrijkt!

Schrijf u nu in voor de gratis Beursbox.nl nieuwsbrief met professionele adviezen
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *