LADEN

Typ om te zoeken

Blackrock onder vuur

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws Uncategorized

Blackrock onder vuur

Carl Icahn is geen fan van het bedrijf Blackrock. Blackrock heeft enorme ETF fondsen en zoals we laatst al eens zagen, kunnen die fondsen los van de markt een crash veroorzaken.
Een paar weken geleden doken de koersen van de ETF’s tientallen procenten in elkaar terwijl de markt slechts procenten verloor.
Icahn denkt dat het slechts een kwestie van tijd is tot dat kaartenhuis in elkaar stort.

Het is volgens Icahn een opgeblazen ballon of kaartenhuis van meer dan een biljoen aan omvang en een beetje tegenwind kan alles omver werpen.

kaarthuis
Is Blackrock dus voor traders een short kandidaat?
– Het vervelende voor de shorters is dat het bedrijf volgens de gegevens op Finance Yahoo net zoveel cash als schulden heeft. Daarnaast hebben ze een positieve cash flow van letterlijk enkele miljarden per jaar.
De waardering is misschien net iets te hoog, maar niet extreem. In een gewone markt is er dus geen enkele reden om hier short in te willen gaan.
Maar is er nu nog sprake van een gewone markt? Is dit niet typisch een bedrijf dat het alleen maar redt omdat het een volledig gemanipuleerde markt is die met geldschepping en nul rente intact gehouden wordt?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *