LADEN

Typ om te zoeken

AEX intraday op nieuw record

Uncategorized

AEX intraday op nieuw record

Gisteren is de AEX intraday op een nieuw record gekomen. Het oude record was van 4 september 2000. Voor mij een belangrijke datum omdat ik toen ‘emigreerde’ van boven de rivieren naar onder de rivieren. Een verschil dat er in hakte, want boven de rivieren werd alles op zaterdag gedaan, terwijl onder de rivieren toch echt een zondag wereld is… Om maar eens een opvallend verschil te noemen.

Maar goed, de top was er september 2000 en daarna ging het heel ver omlaag. We zijn in die periode van 20 jaar twee keer tot net boven de 200 gekomen.

Hoe kon dat gebeuren?

De belangrijkste reden is dat eigenlijk alle index bedrijven wel een keer met fraude, schandalen of grote problemen te maken hebben gehad. Daarbij was in 2000 de AEX een zwaar op financiële waarden leunende index. In 2008 liep dat helemaal verkeerd af en nu is de AEX veel meer een op tech leunende index.

In die 20 jaar bleek dat het “old boys” netwerk vol fraude was geraakt. Het was afgegleden tot een corrupt netwerk alwaar geld verdienen op nummer één kwam en integriteit iets uit het verleden was. De AFM ging in die periode van een kantoortje met een paar man personeel naar een enorm grote werkgever die nu haar stempel overdreven zwaar op de markt drukt. We zijn doorgeschoten van corrupt tot extreem braaf. Zo braaf dat het verstikkend werkt.

Het is wat dat betreft net een kleuterklas.

Het nieuwe record komt er op het moment dat de signalen van een naderende top sterker worden. Bedrijven gaan naar de beurs zonder omzet, zelfs zonder bedrijfsplan, de eerste warrant deals worden weer gemaakt. Het is zonneklaar, we werken onszelf stevig naar de top toe.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *