LADEN

Typ om te zoeken

Duurzame energie visie

site

Duurzame energie visie

Vanuit de Nederlandse regering is 500 miljoen uitgetrokken om in Afrika en Indonesië zonne- en wind energie projecten te steunen.
Wat zijn we toch weer ‘lief’ voor de wereld. Het probleem is echter dat Nederland deze ontwikkeling beter zelf ook eens kan gaan doormaken. Wij sturen dag in dag uit miljoenen euro’s naar Rusland (10 miljard per jaar alleen al naar Rusland!), Saoudi Arabië, Koeweit en andere energie exporterende landen, terwijl deze rijkdom met de toepassing van veel meer zonne- wind en andere duurzame energie vormen ook in Nederland kan blijven. Dat wil de regering niet, uit angst om belastinginkomsten kwijt te raken. De kortzichtigheid ten top!
In de BeursAccent nieuwsbrief van oktober zal ik uitgebreid ingaan op de Europese mogelijkheden en het feit dat we zo snel mogelijk moeten stoppen met het financieren van de Russische Tsaar, de Arabische Sjeik en welke andere buitenlandse potentaat dan ook. Op dit moment hebben we de rijkdom nog om ons deze cashdrain te kunnen veroorloven, maar over enkele jaren zijn we niet meer zo rijk, en dan zullen de energie stromen langs- en niet meer naar Europa stromen.
Europa moet vanaf vandaag al haar inspanningen richten op het zelf produceren van genoeg duurzame energie. Dat zal veel kosten, maar vergis u niet, de huidige olie en gas kost nu al meer en levert ons geen baan en uiteindelijk geen toekomst op.
In Amerika is de oliebaron T. Boone Pickens een campagne begonnen om Amerika onafhankelijk te maken van buitenlandse energie. Zijn plan is nu nog slechts een ruwe schets, maar ook Europa kan en moet zoiets realiseren. maar we moeten vanaf vandaag beginnen.
Nu nog Den Haag, Brussel en andere Europese politieke hoofdsteden wakker schudden.
De BeursAccent nieuwsbrief van Oktober zal concrete mogelijkheden bevatten. Misschien moeten we die gratis gaan versturen naar alle politici in Nederland en België?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *