LADEN

Typ om te zoeken

Bail out na bail out

site

Bail out na bail out

Freddie en Fannie werden uit de klauwen van de faillissementsdraak gered, de Amerikaanse belastingbetaler staat nu garant voor bedragen die de staatsschuld van Amerika kunnen verdubbelen. Lehman Brothers neemt draconische maatregelen om niet failliet te gaan. Bear Stearns werd voor een habbekrats door de rijke elite van Amerika overgenomen etc etc.
Het gaat maar door. De volgende is waarschijnlijk Merrill Lynch. Deze bank kende nog in januari 2007 een hoogste koers van $ 98,68. Op dit moment staat het aandeel $ 19,43. De marktkapitalisatie van deze bank daalde van ruim boven de 100 miljard naar nu nog geen dertig miljard. 70 miljard aan waarde is daarmee verdampt, weg, pleite. 70 miljard! Dat is 70.000 miljoen dollar aan beurswaarde.
Iedereen in de markt houdt er rekening mee dat Merill Lynch de volgende zal zijn. Het is dan ook zaak deze aandelen niet te bezitten.
Wat gaat er dit weekend gebeuren?
Hoewel er geen zekerheid is, lijkt het erop dat dit weekend bekend gaat worden wie de investment management divisie van Lehman Brothers voor een prikkie gaat overnemen. Het is daarna slechts de vraag wanneer Merrill Lynch met haar afslank voorstellen zal komen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *