LADEN

Typ om te zoeken

Zuid Afrika en de Gupta’s (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Zuid Afrika en de Gupta’s (Tom Lassing)

De relatie tussen president Zuma en de Gupta familie is erg close. Veel te close naar de mening van velen. De extreem rijke Gupta familie is in feite volgens velen via president Zuma de eigenaar van Zuid Afrika geworden.
Toch hebben ze ook wel eens met tegenslagen te maken.
Zo hebben de top 4 banken in Zuid Afrika een 14 tal bankrekeningen van de Gupta familie geblokkeerd. De redenatie van de banken is dat de legaliteit van die bedrijven en hun handelen betwijfeld mag worden. Banken mogen geen medewerking verlenen aan illegale activiteiten en daarom hebben ze de rekeningen geblokkeerd.
De Gupta familie heeft daarop de Minister van Financiën gesommeerd om in te grijpen. Iets dat hij niet deed, omdat hij naar zijn zeggen geen zeggenschap over deze zaak heeft. Het is een besluit van de banken en niet van de regering en niet van hem.
Daarop heeft de Gupta familie de minister aangeklaagd.
Volgens de Gupta’s heeft de minister wel degelijk de banken opgedragen om de Gupta familie dwars te zitten. De Gupta’s zoeken dus de aanval.
Daarop heeft de minister aangegeven dat hij van mening is dat de Gupta’s doelbewust de minister en zijn departement zwart maken.
Ondertussen heeft president Zuma ook een standpunt ingenomen en wel tegen één van de banken. Zuma kiest niet verrassend voor een standpunt dat de Gupta’s steunt. Om de minister te schaden heeft hij hem uit Londen teruggeroepen. De minister was daarom om investeerders te paaien voor investering in Zuid Afrika. De rand kreeg een dreun van 3% nadat de minister terug naar huis moest.
Deze week beginnen de hoorzittingen in de rechtbank. De vraag is hoeveel vuil er naar buiten gebracht gaat worden. Zuma is volkomen corrupt en de Gupta’s maken daar maximaal gebruik van. Dat is echter mijn mening. De rechter mag nu bepalen of mijn mening steek houdt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *