LADEN

Typ om te zoeken

Zonnepanelen lelijk?

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Zonnepanelen lelijk?

duurzame energie, zonnepanelen

Het bestemmingsplan van het buitengebied waar ik woon, gaat aangepast worden. De gemeente wil onder meer gebieden vrijgeven waar eventueel zonnepanelen parken kunnen komen. De gemeente wil namelijk vooral ook gebieden aangeven waar ze pertinent niet mogen komen.
Opvallend veel mensen willen de komst van zonnepanelen parken weren. Ze vinden het lelijk en ze hebben er een hekel aan. Sommigen hebben zelfs een hekel aan zonnepanelen op daken en zouden ook dat willen verbieden.
Liever 1000 euro per jaar geven om vervuilende bussen in India van de weg te halen dan hier zonnepanelen plaatsen was één van de reacties tijdens de bijeenkomst.
Helaas mis je dan echter in mijn ogen een belangrijk punt.
Dat punt is dat we zonnepanelen niet plaatsen om vervuiling tegen te gaan. Dat is gezien de kleine impact die we als particulieren hebben in feite onzin. We moeten ze vooral plaatsen om onze geldstroom naar het buitenland in te perken. We sturen immers onze welvaart naar Rusland, Saoedi Arabië etc. Daar weten enkele miljardairs van gekkigheid niet hoeveel dure auto’s ze moeten kopen, terwijl hier steeds meer mensen niet rond kunnen komen.
Ons grootste probleem is het wegvloeien van grote hoeveelheden aan geld voor energie.


DAAROM hebben we nu extreem veel zonnepanelen nodig en daarom moeten we zo snel mogelijk oplossingen verzinnen om die stroom ook op te kunnen slaan.
Dat het eventueel ook goed is tegen vervuiling is dan mooi meegenomen.
Is het overigens erg, zo’n zonnepanelen park? Ik geef toe, mooi is het misschien niet, maar het grote voordeel is dat de grond er onder wel beschikbaar blijft. Over twintig jaar haal je de panelen weg en is er een lege, nog in te vullen ruimte over. Dat is dus een luxe die we ons nageslacht geven als we u zonnepanelenparken aanleggen. Eindelijk geven we dan iets moois weg aan toekomstige generaties. Dat is OOK een reden dat ik zo voor zonnepanelenparken ben. Het is zo heerlijk tijdelijk.

Wilt u beleggen in deze ontwikkeling? Kijkt u dan hier

Tags

1 Reactie

  1. Theo 11 februari 2019

    Ik ben het met je eens Tom maar eerst de daken vol maak daar maar een voorkeurs- behandeling voor dan komen we ook sneller van het asbest af.twee vliegen in een klap

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *