LADEN

Typ om te zoeken

Zonne energie op zee

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Zonne energie op zee

Het is nog niet zo in beeld, maar de meeste ruimte en grootste kansen liggen voor zonne-energie voor Nederland en België op de Noordzee.

Drijvende zonneparken kunnen een enorme hoeveelheid energie gaan opwekken en tegelijk ook als buffer voor hoge golfslag gaan dienen. De steeds hogere waterspiegel is vooral een probleem omdat daarmee ook golven steeds hoger worden. Enorme zonneparken op zee kunnen hier mogelijk dus ook een rol in kustbescherming gaan krijgen, zeker bij wind uit het noorden.

De belangrijkste reden voor zonne-energie op zee is de enorme ruimte die je daar kan vullen. Nergens last van schaduw en ook geen buren die het zo lelijk vinden.

Uiteraard zullen er mensen zijn die ook hier nadelen zullen bedenken, al was het maar dat schepen moeten omvaren, en vissen etc. ineens geconfronteerd worden met obstakels.

Dat laatste is ook een enorme kans, want het biedt ook bescherming. We zien niet voor niets altijd zeeleven bij obstakels. Daar groeit immers alg op etc. Dat alles is ook weer voedsel.

Het idee van grootschalige zonne-energie op zee is naar mijn idee uit te werken en commercieel haalbaar te maken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *