LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 28 dec 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 28 dec 2021

  • Gisteren flinke winsten en records voor de Amerikaanse beurzen.
  • In de rechtszaak tegen de voormalige CEO van Theranos heeft de jury nog geen beslissing kunnen nemen. Ze is op 11 punten aangeklaagd voor fraude en oplichting. Later vandaag gaat de jury verder met haar overleg.
  • In de VS is de tijd dat je in isolatie moet na Covid besmetting terug gebracht tot 5 dagen. In Nederland wil men nu juist naar 10 dagen toe. Heerlijk zoals Covid overal tot andere maatregelen leidt. Je ziet daarmee goed hoe politici steeds weer andere prioriteiten stellen. Zo moet dat ook, maar het maakt het er niet overzichtelijker op. In de VS hoeven mensen met een booster helemaal niet meer in quarantaine nadat ze met een besmette persoon in aanraking zijn geweest. Ze gaan daar nu ook de QR code fout maken.
  • China wil in de toekomst niet langer afhankelijk zijn van buitenlandse chip makers. Het wil dus zelf een chip industrie ontwikkelen. Alibaba is gevraagd hier een rol in te gaan spelen. Ook Tencent en Xiaomi zullen stappen in die richting gaan zetten. Overigens maakt Alibaba al drie jaar lang chips voor eigen gebruik.
  • Kijk je naar de hoeveelheid aandelen die op de NYSE beurs een dieptepunt in de koers neerzetten, dan kunnen we het vergelijken met december 1999.
  • De AFM wil de handel in CFD’s niet verbieden, maar wil wel inzetten op het verwijderen van malafide aanbieders uit die markt. De AFM heeft recent al ingezet het waarschuwen van 150 influencers die met hun werving voor de handel de regels overtreden. Ik maakte daar al een video over.
  • Evergrande gaat de komende maand 39.000 huizen met extra haast opleveren om via die weg meer cash beschikbaar te krijgen om rente en aflossingen te betalen. Normaal gesproken leveren ze rond de 10.000 woningen per maand op. Het bedrijf heeft al aangegeven dat het ondanks dat niet verwacht voldoende geld te hebben om alle schulden netjes af te lossen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *