LADEN

Typ om te zoeken

Zelf je pensioen aanvullen

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Zelf je pensioen aanvullen

Nederland heeft het beste pensioensysteem in de wereld, maar omdat de politiek dat wil ‘verbeteren’ zal dat feit niet lang meer duren.
Er is dus iets voor te zeggen zelf ook maar voor een aanvullend pensioen te gaan werken.
Ik doe dat ook, mede omdat ik als zelfstandig ondernemer bewust erg weinig aan pensioensopbouw gedaan heb. Ik nam daarmee een risico, maar in mijn ogen een berekend risico.
Ik ben echter in 2018 begonnen met twee soorten pensioen opbouw. Zakelijk heb ik een beleggingsportefeuille en flink wat vastgoed en privé heb ik een positie in NEO Finance opgebouwd.
Die laatste levert me nu al netto 600 euro per maand op.
Dat geld gebruik ik nu nog altijd om mijn pensioen verder op te bouwen. Die 600 euro moet namelijk liefst 2.500 euro netto per maand gaan worden als ik het als pensioen wil gaan opnemen. Daartoe moet mijn account groeien naar 250.000 euro, daar waar het nu nog ‘slechts’ 80.000 euro is.
Ik heb mezelf nog zeven jaar gegeven.
Met 12% rendement verdubbeld het vermogen in zes jaar. Dan blijft er dus een gat van 90.000 euro. Daarvoor hoef ik niet 90.000 euro te storten, maar ik moet wel zorgen dat ik zo snel, mogelijk liefst 45.000 euro extra op de rekening heb staan. Dat wordt dan is zes jaar 90.000 euro en zo haal ik mijn doel alsnog.
Dat is het voordeel van rente op rente, volgens Einstein het achtste wereldwonder.
Ik maakte een video over mijn NEO Finance account. Die video kan je hier zien.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *