LADEN

Typ om te zoeken

Welvaart is vrijheid

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Welvaart is vrijheid

Wie welvarend is, is vrij. Andersom geldt ook. Wie arm is, is afhankelijk en afhankelijkheid houdt in, minder vrijheid.
In de huidige tijd zien we dat de overheid graag wil dat we afhankelijk zijn. Dan zijn we immers makkelijk te controleren en goed in de gaten te houden. Makkelijk voor de overheid en ook heel rustgevend voor de overheid. Een bevolking waar je alles van weet en die volledig afhankelijk van je is, die komt niet met verrassingen.

Zo is de keuze van Nederland en Frankrijk om ‘nee’ te kiezen met een referendum over de EU indertijd een enorm akelige verrassing geweest. We kunnen het vergeten dat we ooit die vrijheid nog krijgen. Als je die nog een keer wilt, dan zal je er letterlijk voor moeten vechten.
Mijn persoonlijke afkeer van linkse politieke partijen is dat ze graag de afhankelijkheid willen behouden. Immers is dat de basis van hun macht.
Stel je toch voor dat de kiezers welvarend worden… Dan gaan ze ineens rechts stemmen! Ben je als linkse beroepspoliticus ineens je baan voor het leven kwijt. Neen, net doen alsof je helpt en ondertussen maar zand in de raderen blijven gooien, dat is de beste manier om de armen arm te houden en op je te laten stemmen.
Helaas werkt ‘rechts’ er aan mee. Die zien niet in dat de armen van nu, de kiezers van straks kunnen worden. Recht demoniseert de armen en maakt dat kiezers die voorheen arm waren toch traditioneel links blijven stemmen.
Alle politici werken persoonlijk ook nog eens met een fall back scenario. Dat is namelijk dat ze bij een eventueel vertrek uit de politiek een baantje kunnen krijgen bij de grote werkgevers of bij de overheid.
Zalm bijvoorbeeld, die kon terecht bij ABNAMRO. Wim Kok, Balkenellende, allemaal vielen ze terug op de grote werkgevers die ze graag opnamen. Een bedankje voor verleende diensten…
Van politici moeten we het dus niet verwachten.
Waar dan wel van?
Nu, wat dacht u van eigen initiatief?
Hou eens op met handje ophouden bij de overheid en politiek. Doet er zelf eens wat aan!
Ga bijvoorbeeld ondernemen. Ik bedoel daar niet mee dat u eerst een BV helemaal gaat optuigen, bedrijfspand huren en dan kijken wat u kunt gaan doen, maar begin gewoon eens met ‘iets’ te doen. Heeft u al een website? Gewoon over iets waar u zich mee bezighoudt. Neen?
Heeft u al een blog? Dat is in feite ook een website, maar dan één waar u op laat weten wat u bezighoudt.
Ook niet?
Dan werkt u ook totaal niet aan uw vrijheid. Immers, een eigen bereik maakt vrij.
Niet in één keer totale vrijheid, maar als u langzaam uw bereik gaat vergroten, dan nemen de keuzes die u heeft ook toe.
Op Succesverhaal.nl veel voorbeelden van hoe kleine initiatieven enorm groot konden worden.
Schrijf eens gratis in op Succesverhaal.nl. Laat me u tonen hoe ook u stapje bij beetje uw vrijheid kunt vergroten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *