LADEN

Typ om te zoeken

Brazilië, het sprookje is over

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Brazilië, het sprookje is over

De afgelopen jaren leek Brazilië zich los te hebben kunnen worstelen van haar verleden. Een verleden vol met devaluerende munten, fraudes, omkoping, corruptie tot op het hoogste niveau, incompetente regeringen, en vooral een enorm verschil tussen rijk en arm.

Brazilië leek de weg naar meer gelijkheid en aldus een betere verdeling van de rijkdommen van het land gevonden te hebben.
U leest het al… leek…
De luchtbel is gebarsten.
Het ging enkele jaren goed, maar corruptie bleef alom aanwezig en prachtige plannen werden via die weg uitgehold.
Er werd amper tegen opgetreden en daarom kwamen oude gewoontes weer snel terug.
Het sprookje is nu weer over.
Petrobras is een enorm olieconcern en het is nu symbool voor Brazilië geworden. De leiding is verweven met de politiek en samen hebben ze er wederom een potje van gemaakt.
De wanhopig slechte voetbal resultaten in de laatste wereldcup waren achteraf gezien een teken aan de wand.
Het zag er zo op het zicht zo mooi uit, maar het was allemaal klatergoud.
Er is nu geen economische groei meer en de BRIC landen bestaan niet meer. Eerst viel de R al weg en nu mogen we de B ook wel schrappen. Wat overblijft is IC en daar mogen de R en de B wel heel snel naar toe gebracht worden.
De bevolking pikt het niet langer en massale demonstraties en burgerlijke ongehoorzaamheid zijn een dagelijks gegeven. De bevolking is het gedonder zat, maar feit is dat de meesten, zodra ze de kans hebben, hetzelfde corrupte gedrag vertonen.
Brazilië is gewoon nog niet toe aan eerlijk zakendoen. In die zin blijft het nog wel even een derde wereldland. Hoe groot, rijk en machtig het land ondertussen ook al is. Het is in de kern nog altijd een bananenrepubliek, maar dan van ongekende omvang.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *