LADEN

Typ om te zoeken

Welke ruimte heeft de FED

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Welke ruimte heeft de FED

geldtekort

De afgelopen tien jaar heeft de FED gigantisch veel geld gecreëerd EN de rente op een gegeven moment naar zelfs onder nul gebracht.
Hierdoor ontstond de absurde situatie dat banken geld moesten betalen om te mogen sparen.
Dat terwijl heel ons geldsysteem is opgezet rondom een gewenste inflatie van tussen de 2 en 4% en een rente die daar dan omheen beweegt.
De FED heeft de extra geldcreatie nu aan banden gelegd en ze is de rente aan het optrekken.
Hierdoor ontstaat er echter een geldtekort dat zich het eerste laat voelen in afgelegen economieën. Daar wordt cash schaars.
De onderontwikkelde economieën zagen daarom de geldhoeveelheid al afnemen en mede als gevolg daarvan de lokale beurskoersen al fors dalen. Die problemen rukken steeds verder op richting het centrum van het geld universum.

geldtekort
Zou het Wall Street echt raken, dan komen we in een enorme depressie, veroorzaakt door te weinig geld in de economie.
De FED moet dus wel ingrijpen voor het zo ver komt.
Maar hoe?
Eén mogelijkheid is om de rente weer te verlagen. De voornaamste reden om de rente het afgelopen jaar verhogen was juist om deze rente ruimte weer te creëren. De FED wil immers liefst niet nog een keer de geldkraan openzetten. Die gekte gaat namelijk ook een keer tegen je werken.
Veel meer dan deze twee middelen heeft de FED niet… behalve bluffen en misleiding. Dat zijn middelen die ze ook inzetten, keer op keer weer.

De vraag is keer op keer weer, hoe kan ik mezelf ‘losmaken’ van die manipulaties van de centrale banken… De beste manier is het niet hebben van fiat geld. Dat kan je doen door arm te zijn, hetgeen de slechtste van de opties is. De betere optie is om je rijkdom om te zetten in andere bezittingen dan cash en spaargeld. Koop bijvoorbeeld goud of investeer direct of indirect in onroerend goed.Goud kan puur fysiek zijn, maar mijn voorkeur heeft een goudrekening. Heeft u geen groot kapitaal, dan is deze aanbieder een goed idee. Heeft u een flink kapitaal, dan zou ik voor deze aanbieder gaan. Dat laatste puur omdat ze dan veel meer mogelijkheden voor u hebben.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *