LADEN

Typ om te zoeken

Geen enkel AEX fonds koopwaardig

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Geen enkel AEX fonds koopwaardig

aex index, aandelen, koopwaardig

Zoals u mogelijk weet, heb ik een VectorVest abonnement. Met dat programma verkrijg je informatie en ondersteuning voor wat betreft het analyseren van de markt en de individuele aandelen.
Eén van die dingen die je heel makkelijk kan doen is het overzicht bekijken van bijvoorbeeld de AEX.
Ik deed dat deze week en zag dat er volgens VectorVest geen enkel AEX aandeel op ‘kopen’ staat.
Er staan drie aandelen op een keiharde ‘verkopen’. Dat zijn ArcelorMittal, Randstad en Altice. De rest staat op ‘houden’.
Ik heb ook gekeken naar koers en echte waarde. Negen aandelen hebben een koers die onder de echte waarde ligt. Eén fonds ligt ongeveer op hetzelfde niveau en de rest heeft een koers die (soms) ver boven de echte waarde ligt. Beleggers geven daar dus relatief veel geld voor om die aandelen te bezitten. Het moet maar blijken of ze dat vertrouwen van beleggers wel waard zijn.

aex index, aandelen, koopwaardig
Eén van de 25 bedrijven achter de aandelen maakt geen winst. Een K/W onder de 10 hebben negen aandelen. Twee aandelen hebben een K/W van boven de 20. Drie van de 25 indexfondsen keren geen dividend uit.
VectorVest heeft een eigen waarderingssysteem waarbij ze tussen de 0 en 2 waarderen. Boven de 1 is in principe koopwaardig. Het liefst echter komt die waardering boven de 1,2 voor je serieus gaat kijken. Het is slechts voor een eerste grove selectie. Van de posities met een waardering boven de 1,2 onderzoek je vervolgens nog andere indicatoren. Zo kan je jezelf veel werk besparen.
Niet één AEX fonds haalt de 1,2 en komt dus door de eerste ronde. Vandaar dan ook dat er geen enkel fonds in de AEX nu koopwaardig is.

Tags

1 Reactie

  1. joos 9 november 2018

    Goede tekst maar namen ontbreken ben voorstander van vectorvest maar abonnee maand duur en program zelf nog te leren moeilijk of niet

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *