LADEN

Typ om te zoeken

Royalty, ik ben er weg van

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Royalty, ik ben er weg van

Ben ik zo koningsgezind? Ja, wel daar waar het Royalty aandelen betreft. Die kunnen me niet koninklijk genoeg zijn.
Waarom die liefde voor dat soort aandelen?
Belangrijk is als eerste dat Royalty bedrijven vaak meerdere rechten op een stukje van de productie of omzet van bijvoorbeeld een aantal mijnen hebben. Zou er iets mis gaan in een mijn, dan verliezen ze een heel klein stukje omzet, maar een ramp is het niet. Dat terwijl de eigenaar van de mijn op een klein probleem al failliet kan gaan.
Hoe komen die Royalty bedrijven dan aan die belangen?

royalty aandelen
Dat is wisselen. Soms is het omdat ze eerst heel de mijn bezaten en die verkochten voor cash met daarbij het royalty recht op een stukje van de toekomstige productie. Het kan echter ook zijn dat een mijnbedrijf geld nodig heeft en voor dat benodigde geld een stukje toekomstige productie weggeeft.
Hoe dan ook, de meeste grote Royalty bedrijven hebben tientallen van die cashstromen en met een deel van die opbrengst kopen ze weer nieuwe rechten aan.
Soms willen mijnbedrijven die eerder afgegeven Royalty rechten ook weer terugkopen. In de meeste gevallen levert dat ook een mooie som duiten op. Een mijn zonder er op rustende Royalty rechten is immers veel meer waard en is makkelijker door te verkopen.

Royalty aandelen vormen de kern van mijn persoonlijke aandelenportefeuille.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *